NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes obri al públic un nou jardí urbà

Està situat en la parcel·la contigua al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i compta amb 150 metres quadrats de superfície

Amb aquesta, la localitat suma ja 13 zones verdes dins del nucli urbà, sent una de les poblacions amb major nombre d’espais d’aquest tipus


La zona sud del casc urbà d’Almussafes ha estrenat hui divendres 26 de gener un nou espai verd de 150 metres quadrats de superfície. Els operaris municipals han conclòs ja els treballs que han permés l’obertura a la ciutadania d’un nou jardí al que dirigir-se durant el temps d’oci. El solar, de titularitat pública, ha sigut sotmés en les últimes setmanes a diverses intervencions amb l’objectiu d’adaptar-lo per al seu nou ús. S’ha escampat grava, s’han plantat nombroses espècies arbòries, entre les quals es troben diverses tanques que actuaran com a delimitació natural, i s’han col·locat dues taules de fusta.

A partir de hui divendres 26 de gener, Almussafes compta amb un nou jardí urbà en el seu terme municipal. Les Regidories d’Urbanisme i Medi ambient de l’Ajuntament han habilitat un nou espai verd que se suma als dotze ja disponibles per a la ciutadania. D’aquesta forma, tal com es va anunciar fa uns mesos, l’executiu continua desenvolupant el pla establit per a reduir progressivament el nombre de solars abandonats i augmentar els enclavaments destinats a l’oci a l’aire lliure.

Aquest jardí públic d’oci de 150 metres quadrats de superfície, situat en la cantonada formada pels carrers Salvador Botella i Benifaió, just al costat del miniparc del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, acaba d’obrir al públic després de diverses setmanes de treball per part de la brigada municipal d’operaris, els treballadors del Pla d’Ocupació Local (POL) i la col·laboració de participants en els plans EMCORD i EMCORP del Servef. En els últims dies s’han intensificat les labors en l’entorn per a aconseguir que l’obertura estiguera a punt dins dels terminis previstos.

“No solament estem emprenent grans projectes relacionats amb els parcs, sinó que estem intentant que cada sector del municipi compte amb quantes més zones verdes millor per a incrementar la qualitat de l’entorn i contribuir a millorar l’aspecte estètic de l’espai públic”, ressalta Teresa Iborra, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almussafes.

La intervenció, que malgrat que es va iniciar fa algunes setmanes s’ha intensificat durant els últims dies, ha consistit en l’habilitació de la zona com a espai d’esbarjo, per al que ha sigut necessari adequar el sòl mitjançant l’esplai de grava, acció que evitarà inundacions i augmentarà la seguretat dels usuaris. A més, s’ha apostat per la vegetació, amb la plantació de vuit arbres i diferents tipus d’arbust, tots ells de varietat mediterrània, que seran alimentats mitjançant el sistema de reg per degoteig.

La instal·lació de diferents plantes en la part del carrer permetrà, una vegada cresquen, la creació d’una tanca natural que ajudarà a delimitar el perímetre en el qual s’ha intervingut. Els altres dos costats han sigut coberts per tanca metàl·lica de malla.

Finalment, s’han establit dos accessos, un pel carrer Benifaió i un altre pel carrer Salvador Botella, i s’han col·locat dues taules de menjador de fusta perquè el veïnat puga desplaçar-se fins a la zona per a gaudir del temps lliure amb amics i familiars.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME