🗄️ ARXIU MUNICIPAL

L’Arxiu Municipal d’Almussafes està integrat per un sistema d’arxius format per un conjunt d’òrgans, arxius i servicis encarregats de la protecció, l’organització i la difusió del patrimoni documental d’Almussafes; basant-se en la normativa vigent.

És un arxiu públic, que intenta integrar-se en la societat digital actual i a la producció documental i l’administració electrònica, principal motor del nostre Ajuntament des de l’aprovació de la Llei 11/2007, d’Accés Electrònic de la Ciutadania als Servicis Públics.

QUÈ SOM?

L’Arxiu Municipal és el servici especialitzat a gestionar, tractar, conservar i difondre tota la documentació produïda i que produïx l’Ajuntament d’Almussafes; i a més s’encarrega de la recuperació del patrimoni documental vinculat a Almussafes que es trobe en altres organismes, entitats i institucions.

ARXIU MUNICIPAL ADMINISTRATIU

És la unitat de servici de l’administració municipal i de tots els ciutadans encarregada de la gestió, de la informació i documentació més contemporània que l’Ajuntament d’Almussafes ha generat. L’adaptació a la nova administració electrònica, la gestió i organització especialitzada dels procediments administratius i dels documents per a integrar l’Arxiu Administratiu a l’era de La Modernització de l’Administració, es realitza a través de la dependència de la secretària general des de 2010.

ARXIU MUNICIPAL HISTÒRIC

Gestiona i difon els documents que tenen valor històric; a més arreplega els fons i les col·leccions de particulars i organismes relacionats amb Almussafes. El seu objectiu és conservar-los permanentment i facilitar l’accés ràpid a la investigació, a la consulta i a la seua difusió; recolzant-se en les noves tecnologies.

ORGANIGRAMA
INSTAL.LACIONS
SERVEIS
ACTIVITATS
DOCUMENTS D’INTERÉS
ENLLAÇOS D’INTERÉS
INFORMACIÓ
ADREÇACarrer Sant Josep, 43 (baix)
VORE AL MAPA
HORARI D’ATENCIÓDilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores
* Si no pot accedir en esta franja horària de matí, contacte amb nosaltres per e-mail
CONSULTA DE DOCUMENTSLa consulta de documents és presencial. Si les dades aportades permeten localitzar el document i no està sotmés a cap restricció, la consulta serà en el moment. En cas contrari, una vegada realitzada la cerca, es comunicarà pel mig triat per l’interessat
TELÈFON96 203 21 10
FAX96 203 21 10
CORREU ELECTRÒNIC archivo_ama@almussafes.org