🌇 TURISME

Et convidem a visitar una vila menuda, però entranyable, carregada de tradicions que conviuen molt estretament amb les innovacions, una villa industrial, però amb un passat plenament agrícola… et presentem Almussafes que, com bé diu el seu himne local és “ideal i bell poblet i joia de la Ribera”.

Marcant la frontera entre la Ribera Alta i Baixa, al costat de l’Horta i al sud-est del llac de l’Albufera s’erigeix Almussafes, un poble acollidor que, malgrat no tindre ni muntanya ni platja, sí que ofereix altres elements atractius als visitants, com el seu reduït però molt interessant patrimoni històric i una variadíssima i consolidada oferta d’oci, tant en la seua vessant cultural, com esportiva i d’esplai.

El teu passeig per Almussafes podria començar al carrer Major, principal via urbana de la població que, encara que escasses, ofereix algunes imatges d’eixes cases senyorials amb interessants façanes de finals del s XIX i amb alguns elements de reminiscències del s XV o XVI. Ja a la Plaça Major, també coneguda com a Plaça de l’Església, ens sorprendrà la seua parròquia, anomenada Església de Sant Bertomeu Apòstol, que a pesar de mostrar una façana llisa i sense atractius, alberga interessants relíquies al seu interior. I, just enfront, la Torre Razef, l’edifici més antic, imponent, representatiu i emblemàtic de la població… construcció andalusina que et convidarà a traslladar-te al passat i que podràs descobrir planta a planta, pujant per una estreta escala de caragol, fins arribar al seu terrat, des d’on – si l’oratge t’ho permet- gaudiràs d’una visió única de les altres alqueries i torres i, com no, també de l’Albufera.

Continuant pel carrer Castell, que agafa el seu nom de l’antic Castell que emmarcava la Torre des dels s XVII i XVIII i que malauradament fou enderrocat l’any 1979, arrivarem a una altra plaça, la Placeta del Mercat, on podrem visitar aquest xicotet centre comercial, així com l’actual Centre d’Informació Juvenil, destinat en l’antiguitat a diferents usos com el d’Hospital de la Beneficiència i Arrossera.

Després et podràs dirigir fins al parc més antic i important, el Central o de l’Ajuntament, una de les 12 zones verdes que hi ha a Almussafes i un dels punts comercials i socials més rellevants de la localitat. Et sorprendrà la vida que desprén i que és representativa del mateix caràcter dels almussafenys, amants de fer vida al carrer.

Però si el que t’agrada és la natura, el terme municipal et pot oferir dos antics molins, als quals pots accedir per l’Avinguda de la Foia, centre diari de passeig a peu i en bicicleta, així com una gran extensió d’espai verd, que separa la zona agrícola de la industrial, presidida aquesta última per la factoria Ford.

Pel que fa a l’oferta gastronòmica, la qualitat està totalment assegurada en qualsevol dels nombrosos bars i restaurants ubicats tant al casc urbà com al parc industrial Rei Joan Carles I. L’arròs al forn, l’arròs amb fesols i nap, els arrossos negre i a banda són unes bones eleccions i, si t’atreveixes, tasta la carabassa santa i els pastissets de moniato.

No ho dubtes, vine a conéixer-nos

RUTES GUIADES:

DESCRIPCIÓDOCUMENT
Rutes per Almussafes
Rutes per La Ribera

OFICINA DE TURISME

CENTRE CULTURAL– Horari: De dilluns a divendres de 9:00 a 22:00 hores
* Dissabte i diumenge segons activitats
– Direcció: Avinguda d’Ausiàs March, 39 (Centre Cultural)
РTel̬fon: 96 178 45 55
– Em@il: almussafes_cul@gva.es