MEDI AMBIENT

El diumenge 4 de febrer, un arbre t’espera a Almussafes

Les autoritats repartiran diferents espècies arbòries en el Parc Central, a partir de les 12 hores

L’Ajuntament d’Almussafes commemora el Dia de l’Arbre 2018 amb propostes que fomenten la protecció del medi ambient i aposten per la reforestació


Un any més, la Regidoria de medi ambient de l’Ajuntament d’Almussafes invita a la ciutadania a suma-se a l’agenda d’actes mediambiental, organitzada amb motiu del Dia de l’Arbre 2018. El foment de la sensibilització i conscienciació de tots els col•lectius veïnals sobre la importància i l’efecte que comporten els nostres actes sobre l’entorn és una de les principals premisses del calendari d’activitats, que es desplegarà al llarg de dos jornades en els pròxims dies.

Igual que en les anteriors edicions, els actes commemoratius del Dia de l’Arbre a Almussafes també potenciaran la reforestació del terme municipal i les seues zones verdes. Per això, dimecres que ve, 31 de gener, coincidint amb el dia de celebració oficial, un centenar d’escolars de sext de primària dels col•legis Almassaf i Pontet es desplaçaran amb bicicleta fins al Parc Rural de la localitat. El grup plantarà diferents exemplars arboris per a així contribuir en la reforestació d’esta gran zona d’oci municipal.

La segona cita, prevista en un primer moment per a este diumenge 28 de gener, s’ha traslladat al diumenge 4 de febrer, com a conseqüència de l’episodi de fortes pluges anunciat en la previsió meteorològica. A partir de les 12 hores del matí, el parc Central es convertirà en el punt neuràlgic del medi ambient, en una jornada familiar i lúdica que porta per lema “Un poble més verd i sostenible”. Dos tallers mediambientals infantils faran les delícies dels més xicotets, mentres se’ls educa en valors mediambientals i es fomenta l’atenció pels arbres i la naturalesa per mitjà de la implicació i el treball en equip.

En el taller de “Xapes de bones pràctiques”, els menors participants dissenyaran i personalitzaran les seues pròpies xapes i adhesius, com un recordatori del seu compromís amb el planeta. En la segona de les taules instal•lada en la carpa de l’Àgora del Parc Central, dos educadors mediambientals dirigiran el taller “Compromesos amb el nostre entorn”. Allí els xicotets escriuran els seus desitjos per a aconseguir un poble més verd t i precisament eixos compromisos es materialitzaran en unes fulles que permetran construir el gran arbre gegant de sostenibilitat i propòsits per a aconseguir un Almussafes sostenible. “Són els més jóvens els que posteriorment traslladen les seues experiències als seus familiars i creixen assumint la importància d’aplicar una bones pràctiques mediambientals per a allargar la vida del nostre planeta”, explica la regidor de medi ambient, Teresa Iborra.

Així mateix, des del consistori municipal es repartiran 400 varietats arbòries mediterrànies (carrasques, savines, roures valencians i fleixos) entre les persones que s’acosten fins al punt d’informació, en el que també es facilitarà dades concretes sobre cada una d’estes espècies i consells sobre el seu atenció.

La Regidoria de Medi Ambient s’ha fixat com a principal objectiu per a este exercici l’organització de propostes atractives que contribuïsquen a millorar l’educació mediambiental dels ciutadans i que, com assegura l’edil responsable, “ajuden a modificar les actituds i els pensaments que destruïxen a poc a poc el planeta i afavorixen l’avanç del canvi climàtic”.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES