JOVENTUT – SERVEIS

CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL

Proporciona al jove la informació necessària i actualitzada, així com també la documentació que hi puga fer falta en les seues iniciatives o dubtes.

PROGRAMA EDUCACIÓ I FORMACIÓ

ESCOLA D’ESTIU

Es du a terme a la fi del curs escolar i al mes de juliol i participen xiquets de 4 a 7 anys.

CAMPAMENTS

Dins d’aquest programa comptem amb dos campaments, el de joves que estan cursant educació primària i el de joves que cursen educació secundària (de 7 a 17 anys).

Ambdues activitats (Escola i Campament), estan pensades per oferir un contingut pedagògic dins de la denominada educació no formal, utilitzant activitats que es troben més pròximes a les seues motivacions.

CURSOS

Programa d’introducció dels nous mitjans:

 • Taller Internet (INTERNAUTA)
 • L’e-Administració.
 • 060.
 • DNI electrònic i certificats digitals.

Curs associacionisme:

Donat l’alt nombre d’associacions de la localitat (unes 80), des de joventut em posat en marxa uns cursos amb la finalitat de millorar la gestió d’aquestes i dirigits als joves que volen emprendre la seua entitat, així, oferim un contingut mínim per orientar de manera adequada l’inici d’aquestes entitats.

Taller de Radio:

Pretén formar als joves en una nova ferramenta per a la seua formació i donar a conéixer les seues inquietuds.

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE CAP DE SETMANA

“Oci Nocturn”.Amb la finalitat d’oferir activitats alternatives que puguen aportar-los noves experiències i formes d’utilitzar el temps lliure.

Ubicat al Centre Cultural, donant més suport i amplitud a les dinàmiques i els mitjans.

Els horaris establits continuen sent:

 • Divendres de 21:00 a 01:00 hores.
 • Dissabtes de 18:00 a 01:00 hores
 • Diumenges de 18:00 a 21:00 hores.

PROGRAMA DE NEU

Aquest programa s’ha establit i assentat amb dues activitats, una de cap de setmana i una altra d’un dia.

PROGRAMA DE MÚSICA

Pensat per donar eixida a la multitud de grups joves, tant de la localitat com de la resta de la Comunitat. Les línies són:

 • Espai d’assajos, ubicats en una sala del Pavelló Poliesportiu Municipal.
 • Oferir la participació dels grups i dj’s dins del +JOVE, denominat «CONCERT JOVE» i «NIT de DJ’s»

Cursos:

 • Curs de guitarra moderna
 • Curs JAM session.

RETROBAMENT AMB LES NOSTRES TRADICIONS

Les activitats que es treballen són:

 • Porriotà, tradicional rastrera de pots que es realitza el 24 de desembre.
 • Recuperació de Jocs Populars i Tradicionals, com ara el «Pic i Pala», «La Trompa», «Les Xapes», «Les Birles», etc., activitats que es realitzen la setmana de Pasqua.
 • Festa dels Fanalets, amb melons d’Alger, activitat que es realitza en el mes de juliol durant les Festes Locals.

PROGRAMA D’INTRODUCCIÓ DELS NOUS MITJANS

La participació en el “Pla Provincial d’Accés a Internet (PAI)”,per part de la Diputació, ha possibilitat la col·locació d’un “Telecentre” en el CIJ. Es dóna un impuls als nous mitjans dins de la localitat i, de forma gratuïta, tot un equipament informàtic amb connexió a Internet, que possibilita que tots tinguen accés. L’equipament consta de 8 equips amb els programes necessaris per poder fer un ús en ofimàtica, així com les ferramentes necessàries perquè puguen fer ús dels certificats digitals i DNIe per a realitzar tramitacions on-line, així com un servei d’impressora i d’escànner.

REUNIONS PERIÒDIQUES

Amb joves i associacions que vulguen participar en la creació del Programa Municipal «PUNT D’ENCONTRE».

PROGRAMA DE DINAMITZACIÓ DELS JOVES DE L’INSTITUT DE LA LOCALITAT

El denominat projecte MENEJAT, és un procés obert amb els alumnes per a la posada en marxa dels canals més adequats perque aquest sector puga estar informat de tot que siga del seu interès.

PROGRAMA RADIO LOCAL PER INTERNET

Pretén ser un un mitjà de comunicació amb la finalitat de fomentar la informació i participació dels ciutadans d’Almussafes en tots i cadascun dels aspectes que configuren la vida social de la localitat.

OCUPACIÓ

Gràcies a les activitats com, l’Escola d’Estiu i el programa d’Oci Nocturn de cap de setmana, possibilitem que prop de 10 joves de la localitat puguen treballar, oferint una altra via alternativa en una àrea que es troba en expansió.

Per altra banda, la SETMANA D’ORIENTACIÓ LABORAL, que es realitza amb la coordinació de l’ADL i l’Escola d’Adults, possibilita l’oferta, i al mateix moment l’obtenció, d’una visió real i de futur de la situació actual i del perfil del treballador que fa falta i dels problemes d’aquests.

GARANTIA JUVENIL, som un centre autoritzar per oferir la informació i facilitar la inscripció en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

PROGRAMA ERASMUS+

Es pretén l’obtenció dels següents objectius:

 • Promoure la ciutadania activa dels joves en general amb la realitat europea.
 • Potenciar la solidaritat i promoure la tolerància dels joves a la fi de de reforçar la cohesió social de la localitat dins de la Unió Europea.
 • Afavorir l’enteniment mutu entre Joves de països diferents.
 • Contribuir a millorar la qualitat dels sistemes de suport a les activitats juvenils i reforçar les capacitats de les organitzacions de la societat civil en l’àmbit de la joventut.
 • Afavorir la cooperació europea en l’àmbit de la joventut.

BANC DE TEMPS ALMUSSAFES

Aquest servei naix amb la finalitat de promoure l’intercanvi de temps entre persones, creant xarxes de cooperació i ajuda mútua entre ells.

 • L’intercanvi està dirigit principalment a oferir i sol·licitar servicis per a resoldre necessitats puntuals de la vida diària. Aquestes prestacions no deuran ser configurades ni assimilades a relacions de treball autònom i subordinat, o susceptibles de contractació laboral.
 • Aquest servei funciona gràcies a la col·laboració amb l’Associació de Voluntariat de la localitat.

AULA MENTOR

És una iniciativa de formació oberta, flexible i a través d’Internet promoguda pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i dirigida a persones que desitgen ampliar les seues competències personals i professionals.

El Centre d’Informació Juvenil forma part d’aquesta iniciativa com a Aula Mentor amb tutor, espai i dotació informàtica per dur a terme les formacions.

Tota la informació i oferta formativa en www.mentor.mec.es