PER QUÈ UNA ESTRATÈGIA DUSI CONJUNTA ENTRE ALMUSSAFES I BENIFAIÓ?

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) donarà suport, per mitjà de programes operatius, el Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de les ciutats a través d’estratègies que establisquen mesures integrades per a fer front als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials que afecten les zones urbanes.

Habitants municipi d'Almussafes i municipi de Benifaió

Almussafes i Benifaió són dos municipis limítrofs que compten amb nombrosos reptes de desenvolupament urbà compartits i gran quantitat de característiques, actius i potencialitats comunes.

A més, junts, ambdós municipis complexen amb el nombre mínim d’habitants exigits per la convocatòria 2014-2020 en la tipologia d’àrea funcional 4 (conurbacions de població superior a 20.000 habitants, construïdes per agrupacions de municipis de menys de 20.000 habitants).

Per poder optar al finançament FEDER (de fins a 5 milions d’euros), l’estratègia DUSI Almussafes-Benifaió haurà de justificar de forma coherent i raonada l’existència de problemes comuns, demostrar la continuïtat física urbana, així com l’explicació que l’escala urbana supramunicipal és l’òptima per a abordar les solucions als dits problemes.