EDUCACIÓ

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes obertura el curs 2018-2019

Els grups de valencià dels nivells C1 i C2, el del B1 d’anglés de l’EOI i els de conversa ‘A2’ i ‘B1’ d’aquesta llengua ja estan complets

Malgrat que les classes s’inauguraren el passat dimarts 18 de setembre, el període de matrícula continua obert


L’alumnat inscrit en els cursos oferits pel Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) d’Almussafes per a aquesta temporada 2018-2019 va començar les classes, el passat dimarts 18 de setembre. Fins a la data, s’han formalitzat un total de 532 matrícules i, malgrat que el procés continua obert, ja s’han completat els grups de ‘Mitjà’ (C1) i ‘Superior’ (C2) de Valencià, el ‘B1’ d’Anglés de l’Escola Oficial d’Idiomes i també els grups de conversa del ‘A2’ i ‘B1’ d’aquesta llengua. “La majoria dels cursos són gratuïts i per a la resta s’ha establit un preu simbòlic”, recorda la regidora del CMFPA, Teresa Iborra.

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes ha inaugurat el curs lectiu 2018-2019. Tal com marca la normativa, les classes van començar el passat dimarts 18 de setembre en aquesta infraestructura pública i ho van fer amb alguns dels grups proposats per a aquesta temporada pel claustre de professores amb les places totalment cobertes. El període de matrícula, no obstant açò, continuarà en marxa durant uns dies, per la qual cosa les persones interessades a inscriure’s encara estan a temps de formalitzar la seua incorporació a l’alumnat de l’escola d’adults impulsada per l’Ajuntament de la localitat.

Així ha ocorregut amb part dels grups d’idiomes. S’ha aconseguit completar els cursos de ‘Mitjà’ (C1) i ‘Superior’ (C2) de Valencià, el ‘B1’ d’Anglés de l’Escola Oficial d’Idiomes i també els grups de conversa del ‘A2’ i ‘B1’ d’aquesta llengua. Així mateix, la temporada s’inicia sense lloc disponible en ‘Castellà per a Immigrants 1’ i ‘Castellà per a Immigrants 2’, “la qual cosa demostra les ganes de les persones que arriben a la població d’integrar-se”, explica la regidora del CMFPA, Teresa Iborra. A més, s’ha penjat també el cartell de complet en ‘Formació Bàsica 3’, Taller de Memòria’ i ‘Informàtica Iniciació’.

Uns altres, com els de ‘Formació Bàsica 2’, ‘Internet i Xarxes’, ‘Mòbils i tauletes’, ‘Anglés A1’, ‘Anglés A2’ o ‘Anglés B1 PET’ estan a punt d’esgotar les seues places. Des del CMFPA asseguren que “el procés de matrícula ha sigut molt ordenat i sense massa cues, ja que partir les inscripcions dels grups en diferents dies ajuda a evitar aglomeracions”. Amb dades arreplegades a final de la vesprada d’ahir dimecres 19 de setembre, s’han registrat un total de 532 inscripcions.

Iborra, qui recorda que “la majoria dels cursos són gratuïts i per a la resta s’ha establit un preu simbòlic”, assegura que l’executiu municipal “manté el seu compromís amb la formació de la ciutadania de la localitat, en tractar-se d’una inversió de futur que beneficia primerament a les persones que la reben però que al final redunda en un millor demà per al conjunt del veïnat”. Per a l’edil, “la resposta obtinguda amb la matrícula dels cursos de graduat i accés a cicles formatius també és una prova clara de l’interés per millorar les possibilitats d’inserció laboral i en aqueix objectiu ens trobaran sempre al costat de la ciutadania”.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES