NOTÍCIES

L’ Associació de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències (AFABALS) Reivindica la necessària consciència que ha d’existir per a garantir un adequat abordatge integral de l’Alzheimer

La Federació d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana recolza qualsevol acció o mesura que puga llançar-se basada en evidències contrastades i contrastables, al mateix temps que se suma a l’exigència d’un major compromís amb la ciència per a avançar cap a l’eradicació de la malaltia i les seues conseqüències


L’Associació de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències (AFABALS), pertanyent a la Federació d’Alzheimer de la Comunitat Valenciana (FEVAFA), reivindica la necessària consciència que ha d’existir per a garantir un adequat abordatge integral de l’Alzheimer, en el Dia Mundial d’aquesta malaltia, que enguany porta per lema “Alzheimer. Consciència Social”. A més, vol contribuir en la societat a fer veure la necessitat que es contemplen els drets i dignitat de les persones afectades per aquesta malaltia, així com el suport a la recerca biomèdica i social.

Així, com a prioritat sociosanitària, és necessari prendre consciència de l’abast que representa l’Alzheimer en particular i les demències en general en la societat. Prendre consciència que l’Alzheimer és una malaltia, els efectes de la qual, transcendeixen al propi pacient, arribant a condicionar la vida del binomi pacient-cuidador. Prendre consciència que l’Alzheimer i altres demències és un problema sociosanitari que ha de posar-se entre les principals prioritats de l’agenda política del país. Prendre consciència de la necessitat de comptar amb un Pla Nacional d’Alzheimer, igual que ho han fet ja altres països.

De fet, com a Associació, prenem consciència del nostre paper i importància com a agents privilegiats d’atenció i suport a les persones afectades per l’Alzheimer en particular i a la societat en general, acostant els recursos sociosanitaris corresponents.

En aquest sentit, tant des de FEVAFA, com de L’Associació de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències (AFABALS), considerem que s’haurà de treballar amb la societat en el seu conjunt, a través d’accions específiques de sensibilització, conscienciació i transformació de l’entorn per a generar Consciència Social i que s’ha de recolzar el Pla Nacional d’Alzheimer: Que aquest país ho necessita, i que més de 4,8 milions de persones ho demanden i mereixen.

Aquestes reivindicacions s’emmarquen dins de les activitats i la campanya que es realitza amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es commemora el 21 de setembre. FEVAFA ha convidat a totes les AFAS, entre les quals ens incloem, al seu acte de lliurament dels Premis “Federació 2017” que es realitzarà el dia 21 a les 12:30 hores en el Saló d’actes del MICOF (Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València). En finalitzar l’acte es farà lectura del manifest i se soltaran globus verds biodegradables. També, durant l’acte es projectarà el vídeo “Fent pinya per l’Alzheimer” de la campanya 2018. (Pots consultar totes les Activitats de les 37 AFAS federades en www.fevafa.org dins d’Associacions-Activitats).

AFABALS dins d’aquesta setmana solidaria ha organitzat diferents actes per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer que conclouran el dissabte dia 22 amb la realització d’una Marxa solidària per l’Alzheimer a Benifaió apta per a tots els públics. Vos esperem!

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT