NOTÍCIES

Nou metge d’atenció primària per a Almussafes

El Centre de Salut de la localitat emprèn una reforma per a adaptar l’espai a les noves necessitats

L’ambulatori de la població també està habilitant consultes per a les dues noves especialitats

L’Ajuntament inverteix 23.414,19 euros en aquesta intervenció que està duent a terme l’empresa Construcciones Marí Aleixos, S. L.


La ciutadania almussafenya comptarà en breu amb un nou metge d’atenció primària. La Conselleria de Sanitat ha aprovat la incorporació d’un nou facultatiu a l’ambulatori de la localitat amb l’objectiu de complir amb la ràtio que estableix el nombre de pacients per cada professional. Per a adaptar l’espai de la infraestructura a aquesta nova necessitat i a la incorporació en breu de dues noves especialitats (Oftalmologia i Dermatologia), l’Ajuntament d’Almussafes està reformant algunes sales del centre de salut. El consistori inverteix en aquesta intervenció, que s’està desenvolupant a les vesprades i en caps de setmana per a garantir la correcta prestació de serveis als usuaris, un total de 23.414,19 euros (IVA inclòs).

Pròximament, el nombre de facultatius d’atenció primària que presten els seus serveis en el centre de salut d’Almussafes passarà de quatre a cinc per l’increment de la ràtio de pacients produït en els últims anys.

A més, tal com ha anunciat l’Ajuntament d’Almussafes, abans de finals d’any el centre de salut de la localitat disposarà de dues noves especialitats, les d’Oftalmologia i Dermatologia, i la seua incorporació a la cartera de serveis de l’ambulatori, tal com ja va ocórrer al novembre de 2017, comporta l’adaptació de les instal·lacions.

Aquestes dues circumstàncies van portar al consistori municipal a iniciar a principis d’este mes de setembre unes obres de reforma per a modificar algunes de les dependències de la infraestructura. La incorporació del nou metge de capçalera, ja confirmada pel Departament de Salut de la Ribera, s’executarà una vegada finalitze la intervenció, que consisteix en la redistribució d’espais en les plantes baixa i primera de l’edifici per a adequar-los a les noves necessitats.

“Seguim treballant per a acostar els serveis sanitaris a la ciutadania i els nostres compromisos en aquest àmbit van materialitzant-se a poc a poc. A la fi d’any tindrem ja quatre especialitats en el nostre centre de salut. Açò significa que els usuaris de la localitat no hauran de desplaçar-se fora per a rebre aqueixa atenció mèdica, amb tot el que comporta. Per a aconseguir-ho seguim sufragant les reformes que es duen a terme en l’ambulatori i ho fem pensant sempre en el benestar de la ciutadania”, ressalta el regidor de Sanitat, Faustino Manzano.
 
Intervenció
 
Les obres, que estan sent desenvolupades per l’empresa local Construcciones Marí Aleixos, S.L. i en les quals l’Ajuntament inverteix un total de 23.414 euros, s’estan realitzant per zones, de manera que quan una área està conclosa s’inicia la següent, amb el que es van traslladant les consultes provisionalment conforme van finalitzant les tasques, totes elles realitzades en coordinació amb la Direcció del Centre. A més, per a garantir el correcte funcionament del servei sanitari i evitar molèsties de sorolls i pols, els treballs de demolició s’executen a les vesprades o en cap de setmana, “de manera que el centre continua operatiu i prestant atenció als seus usuaris en el seu horari habitual”, explica l’edil.

En la primera planta, on s’instal·laran dues consultes, els treballs consistiran en la demolició dels aparells sanitaris existents en la zona del vestuari, la demolició de sòls i barandat i l’obertura de buit per a instal·lar noves portes d’entrada a l’arxiu i lavabos des del passadís. En aquesta zona també es procedirà a l’execució del nou barandat, revestiments i a la modificació de totes les instal·lacions existents per a adequar-les als espais resultants.

En la planta baixa, espai en el qual després de la reforma s’habilitaran els espais d’Infermeria i Urgències, s’executaran nous barandats per a ampliar aquests departaments mitjançant entramat autoportant múltiple de plaques de guix, es remataran els falsos sostres i revestiments i s’instal·larà nova fusteria. Finalment, també està prevista l’ampliació de la zona d’Infermeria de la planta baixa, procés durant el qual aquest departament es traslladarà a la zona d’Urgències.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT