NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes vol contractar a 60 persones amb els programes Emcord i Emcorp

El Centre de Salut de la localitat emprèn una reforma per a adaptar l’espai a les noves necessitats

L’ambulatori de la població també està habilitant consultes per a les dues noves especialitats

L’Ajuntament inverteix 23.414,19 euros en aquesta intervenció que està duent a terme l’empresa Construcciones Marí Aleixos, S. L.


La sala d’actes del Centre Cultural d’Almussafes ha acollit aquest matí una reunió informativa a la qual han sigut convocats les persones parades de llarga durada i majors de 30 anys registrades en les bases de dades de l’ADL i del Servef amb l’objectiu d’informar-los de les exigències establides per a adherir-se als programes d’ocupació Emcord i Emcorp impulsats a través de les corporacions locals pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana. L’Ajuntament de la localitat s’ha proposat contractar a un total de 60 persones durant sis mesos a temps complet a través d’aquests projectes i en breu es coneixerà la quantia econòmica concedida i, per tant, quin serà finalment el nombre d’aturats amb els quals podrà comptar. Una de les novetats de la convocatòria de l’Emcord és que les persones candidates hauran de demostrar haver cursat el denominat Itinerari Personalitzat d’Inserció Laboral (IPI), amb el qual les persones desocupades coneixen el funcionament del Servef i reben assessorament per a millorar el procés de cerca d’ocupació. Per a facilitar l’obtenció certificat, el Servef i l’ADL d’Almussafes impartiran aquesta formació aquesta setmana en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes.

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes torna a acollir-se enguany als plans d’ocupació Emcord i Emcorp del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF). Amb ells, l’administració autonòmica col·labora amb les entitats locals en la contractació de persones de dues dels col·lectius amb majors taxes de desocupació, el format per aturats de llarga durada i el que aglutina als majors de 30 anys.

L’Ajuntament de la localitat ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana adherir-se de nou a la iniciativa i ha presentat un projecte que inclou la contractació d’un total de 60 persones durant sis mesos a temps complet per a llocs que de peons agrícoles, d’obra, jardins i neteja, així com de pintors, conserges i acompanyament de majors, aquests últims per a engegar un nou programa d’atenció dirigit a aquest col·lectiu per a facilitar-los les gestions bàsiques del seu dia a dia, com l’assistència al metge, i també per a permetre’ls passejar per la població i fer-los companyia. En aquests moments l’executiu municipal es troba a l’espera de que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball publique la resolució.

Hui, dilluns 17 de setembre al matí, s’ha celebrat una reunió en la sala d’actes del Centre Cultural en la qual el tècnic de formació Juan Ángel Bonilla ha explicat a les persones assistents, que han sigut convocades tant per l’Agència de Desenvolupament Local a través de Portalemp com pel propi Servef, els requisits necessaris per a poder acollir-se a aquests plans una vegada es confirme la participació d’Almussafes, una confirmació que es produirà en breu i en la qual s’inclourà la subvenció concedida i, consegüentment, el nombre de persones que podran contractar-se. En l’anterior edició l’administració valenciana va concedir una subvenció que va permetre incorporar a un total de 17 treballadors sumant tots dos programes.

En la trobada, en el qual també han participat la directora de l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes, Laura Acuña, i l’integrador social Jorge Olmos, contractat pel consistori a través del pla d’ocupació Empuju, Bonilla ha desgranat les exigències establides en les bases per a poder sol·licitar l’adhesió a aquests programes.
 
Itinerari Personalitzat d’Inserció Laboral
 
En el cas de l’Emcord, a més d’haver estat aturat almenys 12 mesos dels últims 18, aquesta convocatòria també serà indispensable haver participat en un itinerari personalitzat d’inserció laboral (IPI), una formació en la qual s’imparteixen accions d’orientació i acompanyament en el procés de cerca d’ocupació. Per a les persones candidates a l’Emcorp aquest requisit no serà obligatori, però constitueix una nova oportunitat de millorar la cerca d’ocupació de la mà d’experts en la matèria.

Per a facilitar l’obtenció d’aquest certificat, Almussafes acollirà dos edicions d’aquesta formació, que es desenvoluparan en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de la localitat demà dimarts i el dimecres, de 9.30 a 13.30 hores. En la reunió informativa de hui ja s’han creat aquests grups entre les persones que han assistit.

En la sessió es realitzaran entrevistes de diagnòstic i després s’explicaran els serveis del Servef i com accedir als mateixos de forma telemàtica a través de qualsevol dispositiu digital. Posteriorment s’assessorarà de manera personalitzada als usuaris sobre els cursos a la seua disposició per a incrementar les seues possibilitats de trobar ocupació.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ