NOTÍCIES

Almussafes organitza actes commemoratius del Dia Nacional de les llengües de signes

Almussord programa una àmplia varietat d’activitats i tallers per a difondre la rellevància d’estes llengües

El parc Central acollirà la iniciativa entre les 10 i les 14 hores de dissabte que ve 11 de juny


Dissabte que ve dia 11 de juny, entre les 10 i 14 hores, Almussord, l’Associació de Persones Sordes d’Almussafes, invita a la ciutadania a sumar-se a les activitats organitzades amb motiu del 14 de juny, declarat Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. La iniciativa, en la que col•labora l’Ajuntament d’Almussafes i que inclou una diversitat de tallers, se celebrarà en el parc Central.

L’Associació de Persones Sordes d’Almussafes, entitat constituïda el passat any, se suma així a les diferents accions que es duran a terme en diferents punts de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració del Día Nacional y amb l’objectiu de difondre la importància d’estes llengües.

La jornada d’Almussafes s’inaugurarà a les 10 hores i durant tot el matí, a totes aquelles persones que s’apropen a la carpa d’Almussord i siguen capaços d’articular un signe amb les seues mans, se’ls obsequiarà amb uns globus i uns adhesius de la campanya. Així mateix, entre les 11 i les 13 hores, s’oferiran tallers lúdics, en els que podran participar tant adults com xiquets, i a partir d’eixe moment, els membres del col•lectiu regalaran un signe a tots aquells veïns que s’acosten fins a la taula informativa de l’associació.

Amb esta activitat, destaca el president d’Almussord, Jorge Fernández, pretenem que la població en general conega l’existència d’estes llengües i la seua transcendència per a moltes persones, a més de recordar a entitats i institucions que les llengües de signes a Espanya han desenrotllat un paper fonamental per a la transmissió d’idees, les relacions personals i socials, i l’intercanvi de coneixement. Es tracta d’una important oportunitat per a difondre una imatge positiva de les llengües de signes i per tant de les persones sordes i sordocegues.

A Espanya, les llengües de signes espanyola i catalana són llengües oficials des de l’any 2007, quan, gràcies al treball del moviment associatiu de persones sordes, les administracions públiques i altres organitzacions privades i del tercer sector, es va aprovar la llei 27/2007 per la que es reconeixen les llengües de signes espanyoles i es regulen els mitjans de suport a la comunicació oral de les persones sordes, amb discapacitat auditiva i sordociegas.

La data triada per al Dia Nacional de les Llengües de Signes recorda el 14 de juny de 1936, quan es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), el principal agent promotor de la conquista dels drets de les persones sordes al nostre país.

Categorías:NOTÍCIES, SOCIETAT