EDUCACIÓ

Un total de 40 estudiants de l’IES Almussafes realitza la primera ruta matemàtica per la població

Les dos classes de tercer de secundària del centre educatiu han completat el recorregut, basant-se en el llibre editat per l’Ajuntament “Rutes Matemàtiques per Almussafes. De l’IES a la Torre”

Dilluns que ve, altres dos classes realitzaran la ruta, dissenyada per dos professores del Departament de Matemàtiques de l’IES Almussafes


Hui divendres 10 de juny, coincidint amb el final de curs, quatre desenes d’alumnes de tercer de secundària de l’IES Almussafes han completat una eixida del centre educatiu per a inaugurar el nou projecte impulsat des del Departament de Matemàtiques, que consistix en la realització d’una ruta matemàtica per la localitat, integrada per un total de nou parades en edificis públics i zones verdes. Ells han sigut els primers, però dilluns que ve dia 13, els companys de les altres dos classes de tercer viuran la mateixa experiència. Amb el sentiment d’analitzar el poble amb ull matemàtic i en les seues mans el seu full de ruta, un exemplar del volum “Rutes matemàtiques per Almussafes. De l’IES a La Torre”, editat recentment pel consistori municipal i redactat per les professores de matemàtiques, Beatriz Chofré i Marisol Parra, els estudiants han conjugat el descobriment del patrimoni artístic i mediambiental local, amb la pràctica dels conceptes matemàtics impartits al llarg del curs.

El recorregut plantejat en la ruta integra un total de nou parades, a les que els estudiants han dedicat tot el matí de hui divendres 10 de juny. L’eixida ha sigut sobre les 8.30 hores des del propi centre de secundària, i els alumnes, junt amb tres de les seues professores, entre elles les dos autores del volum, han passat a continuació pel camp, el Centre de Salut, el Centre Cultural, l’Ajuntament, el parc Central, el carrer Major i l’església parroquial Sant Bartomeu, per a finalitzar als peus del monument històric de referència a Almussafes, la seua torre àrab Razef.

Durant la ruta els estudiants s’han fixat en tots els objectes amb ulls matemàtics i, en cada una de les parades, han realitzat activitats, càlculs i problemes basats en els edificis públics o llocs d’interés assenyalats. Eixos de simetria, càlculs de volum, superfícies i altures o anàlisi de les figures geomètriques són només alguns dels exemples de les nombroses opcions matemàtiques que es plantegen en el llibre, que a més facilita informació detallada i concreta de cada un de les construccions i zones triades per a les nou parades dissenyades.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES