ESPORTS

Almussafes celebra aquest cap de setmana el seu I Torneig de Pàdel en Cadira de Rodes

L’esportista Alejandro López Trapero, veí del municipi, organitza aquest campionat en el qual participaran 16 jugadors, 15 d’ells de la Comunitat

Durant la competició se celebrarà una jornada d’inclusió en la qual qualsevol persona podrà acostar-se per a jugar amb els competidors i provar les cadires


Setze dels millors jugadors de pàdel adaptat d’Espanya es reuniran aquest cap de setmana a Almussafes per a disputar el I Torneig de Pàdel en Cadira de Rodes de la localitat, un esdeveniment impulsat per l’almussafeny Alejandro López Trapero amb el qual pretén difondre aquesta modalitat esportiva entre els seus veïns i donar-los l’oportunitat de que el coneguen de prop gràcies a la jornada d’inclusió, a la qual convida a tot el poble. Les instal•lacions de tennis i pàdel situades en l’avinguda de la Foia seran la seu d’aquest campionat que arrancarà aquest divendres 15 i que ha programat els enfrontaments sobre la pista per al dissabte 16 i el diumenge 17.

La localitat d’Almussafes compta amb una gran tradició tennística a les seues esquenes gràcies a la celebració del Campionat d’Espanya de Tennis en Cadira de Rodes en les instal•lacions esportives municipals, esdeveniment organitzat pel Club de Tennis que la localitat ha acollit de manera ininterrompuda durant els últims divuit anys.

Ara, en 2016, arriba fins a les pistes situades en l’avinguda de la Foia, just enfront de l’Institut d’Educació Secundària, el I Torneig de Pàdel en Cadira de Rodes. Es tracta d’un esdeveniment que novament combinarà esport amb superació personal, atès que els seus participants han sigut protagonistes d’impressionants històries que amb esforç i valentia han sabut afrontar i superar.

Programa

Aquest cap de setmana del 16 i 17 de juliol, coincidint amb els dies grans de les seues festes patronals, Almussafes celebrarà el seu I Torneig de Pàdel en Cadira de Rodes, un campionat no puntuable en el qual s’enfrontaran un total de 16 especialistes en aquesta modalitat esportiva, quinze d’ells de la Comunitat Valenciana, tots ells entre els 30 millors del país. El número 16 procedeix de Madrid, Oscar Agea, qui actualment ocupa el segon lloc en el rànquing d’Espanya.

Tots ells formaran 8 parelles, que s’aniran enfrontant en fases classificatòries. El dissabte 16, jornada en la qual se celebra la festivitat en honor a la Santíssima Creu, es disputaran els quarts i les semifinals del quadre B i el diumenge a partir de les 11 h. serà el torn de les finals del quatre A.

A més, per a acostar aquest esport als veïns i donar-los l’oportunitat de comprovar la dificultat que suposa practicar-lo, l’organització celebrarà el que han denominat una jornada d’inclusió, en la qual participaran també els competidors. La iniciativa es durà a terme aquest divendres 15 de 16 a 20 h. en les mateixes instal•lacions i per a açò es posarà a la disposició dels assistents unes quantes cadires de rodes amb les quals els més atrevits podran posar-se durant uns minuts en el lloc dels jugadors.

Alejandro López Trapero

L’artífex del naixement d’aquest torneig en la localitat és l’almussafeny Alejandro López Trapero. Sens dubte, la seua és una autèntica història de superació. El 25 de febrer de 2007, un accident de moto el va deixar paraplègic. Però lluny de rendir-se, i animat per Luís Peinado, esportista i membre de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, es va llançar a l’aventura de la natació, de la qual va haver d’apartar-se fa quatre anys a causa d’una lesió de muscle. Fa poc més d’un any, Peinado el va convèncer perquè començara a practicar el pàdel adaptat i els resultats obtinguts fins al moment han sigut molt satisfactoris.

Va començar entrenant en Vara de Quart i ja en el seu primer any d’incursió en aquest esport va aconseguir dos autonòmics. Just la setmana passada va aconseguir el segon lloc absolut en l’autonòmic i actualment és el 28 en el rànquing nacional. En estos moments, ell i alguns companys estan en tràmits de creació d’una associació denominada “Pádel en Silla Valencia”, que tindrà la seua seu en les pistes que Pádel City de Massanassa els cedeix per al desenvolupament de la seua activitat. Mentre, s’ha proposat seguir difonent al màxim aquest esport en el seu entorn i l’arribada d’aquest torneig a la seua localitat natal és una bona prova del seu compromís.

Categories: ESPORTS, NOTÍCIES