FESTES

La festa de Moros i Cristians d’Almussafes enlluerna a veïns i visitants

Aquesta edició va comptar amb la participació de dues comparses procedents de la localitat d’Ontinyent i amb la dels grups de Dansa del Ventre i Bollywood


La música i el color van tornar a eixir als carrers d’Almussafes el passat dissabte 9 de juliol de la mà de l’Entrada de Moros i Cristians. L’acte, que porta celebrant-se més de trenta anys, va congregar a centenars de persones en els carrers del municipi, els qui van gaudir amb una desfilada que va veure ampliat el seu recorregut i en la qual van participar les comparses locals Alí Ben Bufat, Festers 79 i la de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor, així com altres dues convidades i els grups de Dansa del Ventre i Bollywood del Pavelló Poliesportiu.

Porta més de tres dècades de trajectòria a Almussafes i segueix gaudint del suport dels veïns i els visitants. L’entrada de Moros i Cristians de la localitat es troba plenament consolidada i any rere any segueix congregant al llarg del seu recorregut un gran nombre de seguidors d’aquesta festa que omple els carrers de música i color.

El passat dissabte 9 de juliol, les comparses locals i convidades van tornar a reunir-se en l’inici del carrer Major per a desfilar pel municipi al ritme de la música. Enguany, com a novetat, el recorregut es va ampliar, doncs els protagonistes també van passar pels carrers Castell, Plaça del Mercat, Santa Ana, Literat Azorín i Ausiàs March.

Però l’acte va portar més novetats. Per primera vegada, es van incorporar també a la comitiva els grups de Dansa del Ventre i Bollywood del Pavelló Poliesportiu Municipal, dirigits per la professora Patricia Leisa, i van assistir com a convidades dues comparses d’Ontinyent, l’esquadra cristiana de bucaners Garfio i la d’almogàvers Foscor. Ambdues van obrir la desfilada, que es va iniciar a les 20 h., i van estar precedides pel grup de tabal i dolçaina Colla d’Al-mansáf.

També van participar, com cada any, els integrants de les comparses Alí Ben Bufat i Fester 79. I, tancant la comitiva, com a marca la tradició, la comparsa de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor. Les 19 joves van desfilar enguany en dues esquadres cristianes, una dirigida per la reina, Belén Godoy, i l’altra per la dama Alicia Viñuales. Acompanyant els seus passos, i interpretant les millors marxes cristianes, va estar la banda de la Societat Musical Lira Almussafense. Els seus músics van omplir de música un acte que any rere any segueix comptant amb el suport dels veïns.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES