BENESTAR SOCIAL

Els contenidors de reciclatge d’Almussafes s’omplin de flors

El consistori municipal inicia un projecte de renovació de la imatge de les illes ecològiques de la localitat

Quatre estudiants de Belles Arts d’Almussafes, contractades per a pintar a mà els contenidors


Reciclar i cuidar el medi ambient serà molt més divertit a Almussafes a partir del pròxim 28 de juliol, data en què conclourà la primera fase del projecte de remodelació de la imatge de les primeres 9 de les 25 illes ecològiques existents en la població. L’ajuntament finança l’actuació, que es va inaugurar el passat 1 i que consistix en la decoració els contenidors d’envasos lleugers, paper i vidre per part de quatre jóvens de la localitat, estudiants de Belles Arts. La intervenció en els punts de reciclatge es completarà en una segona fase, que es desenrotllarà l’any que ve.

Augmentar l’arreplega selectiva a Almussafes, desenrotllar el talent artístic dels jóvens del municipi i solucionar els problemes de deteriorament que afectaven bona part dels contenidors de reciclatge per estar sotmesos a este efecte dels rajos solars són les tres premisses sobre les quals se sustenta esta iniciativa, impulsada i sufragada per l’Ajuntament d’Almussafes.

Les estudiants de Belles Arts, Berta Guixot, Yasmina Moscardó, Mar Reig i Amèlia Soler formen l’equip de treball que, des del passat dia 1 de juliol, es responsabilitza de la renovació de la imatge externa de les nou illes ecològiques incorporades en la primera fase d’execució del projecte. De fet, les zones de reciclatge instal•lades en el centre del nucli urbà i als voltants del CEIP Pontet han sigut els punts triats per a iniciar la iniciativa, que conclourà l’any que ve 2017.

La temàtica triada per les jóvens artistes ha sigut la naturalesa i més concretament, les flors, encara que tal com expliquen, “cada contenidor és únic i es tracta de manera individual”.

Quant a la tècnica aplicada per al desenrotllament del projecte, en una primera acció, les dissenyadores actuen sobre la base del contenidor, cobrint-lo amb pintura d’esmalt de color blau, verd o groc, depenent de l’ús específic reglamentari de cada depòsit. A continuació, la pintura d’esprai és la triada per a crear la base de les flors, que s’omplin finalment amb retoladors esmaltats.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES