CULTURA

Sis nous músics per a la Lira Almussafense d’Almussafes

Els actes de la Festa de Santa Cecília 2016, presidits per les Muses Gema Peiró i Anna Santacruz

L’entitat celebra este cap de setmana la seua festa gran amb diferents actes, amb la música com a protagonista d’excepció


Un any més, la Societat Musical Lira Almussafense d’Almussafes es prepara per a celebrar la festivitat de la seua patrona Santa Cecília. Ainhoa Llamas, Mª Carmen García, Mª Ángeles Esteve, Mariana Cabral, Javier Pérez i Guillermo Abarca són els sis músics que diumenge que ve dia 20 es presentaran formalment com a integrants de la banda local. Entre els actes més destacables de la commemoració destaca el concert extraordinari de Santa Cecília del dissabte 19 de novembre, cita cultural en què Gema Peiró i Anna Santacruz seran proclamades Muses de la Música 2016.

Fidels a la tradició, els integrants de la Societat Musical Lira Almussafense es vestiran de gala, el pròxim cap de setmana per a honrar la patrona de la música, encara que sens dubte les Muses 2016, Gema Peiró i Anna Santacruz, ho viuran de manera més intensa, especialment en l’acte de la seua proclamació, que tindrà lloc dissabte que ve dia 19, a les 22.30 hores, en la sala d’actes del Centre Cultural. Així mateix, els nous músics de la banda, Ainhoa Llamas, Mª Carmen García i Mariana Cabral, que toquen la flauta travessera, junt amb Mª Ángeles Esteve, que s’estrenarà amb el clarinet, el saxo tenor Javier Pérez i el saxo alt Guillermo Abarca, debutaran en el concert extraordinari que se celebrarà, durant la mateixa vetlada.

Enguany, l’agenda d’actes s’inaugurarà divendres que ve dia 18, a les 19.30 hores, amb un cercavila festiva a càrrec de la banda, amb el que s’anunciarà el començament de les activitats. Eixa mateixa nit, a les 21:30h, se celebrarà el tradicional sopar de socis i sòcies, per al que serà necessari obtindre el tiquet de reserva de plaça, que tindrà un cost simbòlic d’un euro.

Ja el dissabte, el Centre Cultural acollirà l’acte de la proclamació de les Muses de la Música 2016-2017, a què seguirà un concert extraordinari, per al qual tant el director, Josep Escandell, com els components de la banda han estat assajant intensament durant les últimes setmanes.

La jornada dominical, que tancarà el cap de setmana commemoratiu, estarà protagonitzada per l’arreplega dels nous músics i el seu trasllat fins a l’església de Sant Bartomeu, on, a partir de les 12 h. S’oficiarà la missa en honor a Santa Cecília.

Categories: CULTURA, NOTÍCIES