FESTES

La Falla La Torre d’Almussafes exalta als seus representants de 2018

María Calatayud, Marta Rivera i Vicent Fuentes van quedar presentats oficialment el cap de setmana passat com a Fallera Major, Fallera Major Infantil i President Infantil, respectivament

L’alcalde del municipi, Toni González, va agrair l’esforç de la comissió en la recuperació dels balls tradicionals valencians


El cap de setmana passat, els dies 3 i 4 de febrer, el Centre Cultural d’Almussafes va acollir els actes en els quals es va presentar oficialment als representants de la Falla La Torre per a aquest 2018. El dissabte va rebre el seu homenatge la nova Fallera Major, María Calatayud Lucas, i el diumenge la Fallera major Infantil, Marta Rivera Fuentes, i el President Infantil, Vicent Fuentes Albors, els qui es van mostrar molt emocionats durant les seues intervencions. El dissabte es van repartir tres bunyols d’or a tres fallers pels seus deu anys de trajectòria en la comissió i un bunyol d’or amb fulles de llorer, distintiu que condecora a les persones inscrites vint anys.

La setmana fallera va acostant-se i, fidels a la tradició, comencen a desenvolupar-se les presentacions oficials dels representants de les comissions situades a Almussafes. El cap de setmana passat, el pati de butaques de la sala d’actes del Centre Cultural de la localitat es va omplir per a gaudir de les dues exaltacions que va celebrar la Falla La Torre, la primera del municipi a celebrar aquest important esdeveniment del calendari festiu.

El dissabte 3 de febrer a les 22.30 hores, després de la preceptiva cercavila, va donar començament en el citat recinte la presentació de la Fallera Major de la comissió, María Calatayud Lucas, qui durant aquesta important vetlada va estar acompanyada per tots els integrants de l’entitat, amb el president Francisco David Marí al capdavant, i pels seus familiars, amics i simpatitzants de l’associació.

Durant l’acte, tant María i Francisco com la resta de fallers van rebre el suport públic de l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i la Reina de les Festes 2017, María Gil Soldevilla, els quals van pujar a l’escenari per a felicitar-los de manera oficial en nom del conjunt de la ciutadania per l’enorme esforç realitzat durant tot l’any amb l’objectiu de difondre i mantenir viva aquesta festa entre els almussafenys.

Tres dels integrants de la comissió van rebre el bunyol d’or pels seus deu anys de pertinença a la mateixa i, aprofitant la presència del primer edil, es va condecorar també a un altre d’ells amb el bunyol d’or amb fulles de llorer, un distintiu que s’atorga en complir les dues dècades com a membre. Abans del seu comiat, González i Gil van fer lliurament a les Falleres Majors i President Infantil d’un detall en nom de la corporació.
 
Reconeixement per la seua labor cultural
 
Toni González va destacar la contribució de la comissió a la cohesió social i a la promoció d’una festa que “conjuga cultura, tradició, art i música”. “El vostre ferm compromís amb la cultura en general ha sigut sempre una constant, provada amb iniciatives com el procés de recuperació d’aquests balls tradicionals que havien caigut en l’oblit social i que vosaltres vau retornar a la vida. Les danses de ‘Els Cabuts’, ‘La Magrana’, Els Arquets’, ‘Els Cavallets’ i també ‘Els oficis’ ens visiten cada any gràcies a vosaltres”, va explicar durant la seua intervenció.

La comissió va oferir un espectacle musical dedicat a la figura de la coneguda artista internacional Beyoncé per a posar el fermall final a una vetlada que va estar carregada d’alegria i sentiment.

L’endemà, el diumenge 4 de febrer, fou el torn dels més xicotets. En aquesta ocasió, l’homenatge va tenir com a destinataris la Fallera Major Infantil, Marta Rivera Fuentes, i el President Infantil, Vicente Fuentes Albors. Tots dos van quedar presentats oficialment davant la ciutadania en un acte en el qual es van viure nombrosos moments emotius i que va concloure amb la representació d’un musical en el qual van sonar nombrosos èxits de la factoria Disney.

Actualment la Falla La Torre, que va tenir com a representants l’any passat a Isabel Moreno (Fallera Major), Mireia Magraner (Fallera Major Infantil) i David Bueno (President Infantil), compta amb al voltant de 335 membres, dels quals 235 formen part de la secció d’adults i els 100 restants a la secció infantil.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES