EDUCACIÓ

Almussafes vol millorar les seues infraestructures educatives a través del Pla “Edificant” de la Generalitat

El ple de l’Ajuntament va aprovar, dijous passat 1 de febrer, l’adhesió al citat programa de cooperació de l’ens autonòmic amb les administracions locals

Els consells escolars dels centres d’infantil i primària Almassaf i Pontet i també de l’IES Almussafes proposen les obres de renovació en les esmentades instal·lacions educatives


L’Ajuntament d’Almussafes s’acaba de sumar oficialment a “Edificant”, l’instrument creat pel Consell de la Generalitat Valenciana per a accelerar l’execució d’infraestructures educatives, per mitjà del sistema de traspàs de la gestió de la licitació i control de les obres als consistoris. Durant el ple celebrat dijous passat, 1 de febrer, l’executiu local va donar llum verda a la proposta d’adhesió al citat pla, a més de presentar les intervencions urbanístiques, inicialment suggerides pels col·legis Pontet, Almassaf i l’Institut d’Almussafes, totes elles centrades en l’adequació i reforma dels esmentats centres docents públics. Conclosa esta primera fase del procediment, el consistori municipal haurà d’esperar la resposta del Consell a l’esmentada petició i, en el cas que siga afirmativa, procedirà a la redacció de la memòria tècnica i de construcció dels projectes incorporats amb caràcter definitiu al programa.

El Consistori d’Almussafes confia a rebre de la Generalitat Valenciana el finançament necessari per a escometre una desena d’actuacions urbanístiques de millora i adequació en els dos centres d’infantil i primària i també en l’institut d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius de la localitat.

Després de la publicació del Decret Llei del 20 d’octubre de 2017, pel que la Conselleria d’Educació establia el règim jurídic de cooperació entre la GV i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents de la Generalitat, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Almussafes es van iniciar els contactes amb els tres centres educatius de la població, amb la finalitat de detectar les necessitats de millora de les esmentades instal·lacions. “L’estudi previ de les carències i opcions d’adequació tant dels dos col·legis de primària, com del nostre Institut era prioritari abans de prendre la determinació d’acollir-nos al pla”, comenta l’edil d’Educació, Pau Bosch.

Fruit d’eixes reunions i també de la labor dels tècnics municipals, en el Consell Escolar Municipal celebrat el passat 19 de desembre i després d’analitzar les propostes suggerides per part dels tres consells escolars dels centres docents, es va acordar l’adhesió al Pla “Edificant”.

També amb caràcter previ a l’acord ple d’este mes de febrer, el passat 12 de gener, Pau Bosch va mantindre una reunió amb el director territorial d’Educació de València, Santiago Estañan, una trobada que va servir per a aprofundir sobre els procediments a aplicar en l’esmentat programa de cooperació per a l’execució d’inversions de manteniment en les dependències educatives.
 
Actuacions en els centres educatius d’Almussafes
 
Atés que entre 2018 i 2022 el Govern del Botànic preveu transferir als municipis 700 milions d’euros per a la construcció de 200 centres educatius i la reforma d’altres 500 i durant el present any 2018 el pressupost del Consell contempla una transferència de 111 milions a les poblacions a través d’Edificant, el Consistori d’Almussafes ja ha comunicat les necessitats actuals de les infraestructures educatives, prioritats que es van a incloure en la plataforma online dissenyada a este efecte.

Per a l’IES Almussafes s’ha plantejat la reforma integral dels vestuaris del gimnàs, la millora de la climatització, ACS i sistema anti legionel·la, l’adequació dels sistemes d’evacuació d’aigües fluvials, així com intervencions en fatxades exteriors i tancaments d’alumini.

Per la seua banda, l’estudi de les necessitats de millora en els dos centres d’infantil i primària de la població s’ha traduït en un total de sis actuacions, tres para cada un dels col·legis. En l’Almassaf, s’aposta per la substitució de les lleixes de les finestres, l’ampliació del menjador escolar i la millora del sistema de climatització i ventilació de les aules. Finalment, l’edificació d’un gimnàs, la construcció d’una nova tanca i porta d’accés i la renovació de la finestres són les obres d’inversió per al centre públic Pontet. “No es tracta de peticions tancades. De fet podem ampliar la sol·licitud de les prioritats detectades en els nostres centres educatius durant tot el període d’obertura del pla Edificant”, conclou el regidor d’Educació.

En el cas que la Conselleria acceptara les actuacions inicialment propostes, des de l’Ajuntament es realitzaria la memòria tècnica del disseny i construcció dels projectes, així com les estimacions pressupostàries dels mateixos, que posteriorment haurien de ser aprovades per part del ple municipal.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES