CULTURA

Hui s’inaugura oficialment la XXIV Trobada Internacional de Mags d’Almussafes

Durant la cerimònia, en la qual participaran diverses autoritats, es lliuraran els premis dels concursos de màgia general i de prop

Ahir dijous van començar els actes programats per a aquesta nova edició del congrés


A pesar que no s’inaugurarà oficialment fins a aquesta vesprada a les 19:30 h., la Trobada Internacional de Mags d’Almusssafes 2016 va començar a desenvolupar els actes programats ahir dijous, jornada en la qual van començar a arribar els participants. De fet, anit ja es va celebrar el primer dels concursos, el de màgia general, i aquest matí s’ha celebrat el de màgia de prop, dos enfrontaments que durant la història del congrés han servit de plataforma per a alguns dels il•lusionistes més importants del nostre país. Els guanyadors de tots dos concursos els coneixerem aquesta vesprada durant la cerimònia d’obertura, en la qual actuarà Yunke.

La XXIV Trobada Internacional de Mags d’Almussafes ja ha començat. Després de diversos mesos d’intensos preparatius, el congrés tira a caminar amb un bon nombre d’activitats en l’agenda i amb el total d’inscripcions disponibles cobertes. Des d’ahir dijous 7 d’abril i fins al pròxim diumenge 10, els amants de l’il•lusionisme estan reunits en la localitat amb l’objectiu de gaudir de la bona màgia i intercanviar experiències al voltant d’aquesta disciplina artística que enlluerna al públic. Durant aquests dies, les persones acreditades tindran al seu abast diverses gales, tres conferències, mags de guàrdia i nombres en el carrer. Algunes de les activitats, fins i tot estan obertes als veïns.

Entre totes les activitats, destaquen els concursos de màgia general i màgia de prop, dels quals al llarg d’aquests vint-i-tres anys de trajectòria de l’esdeveniment han sorgit les figures més importants a nivell nacional d’aquest sector. Mags com Jorge Blas, Jandro, Yunke o James Garibo van demostrar el seu talent per primera vegada davant els experts en l’escenari del Centre Cultural d’Almussafes. I no solament açò, sinó que les seues destacades actuacions els van obrir les portes de la professió tant dins com fora de les nostres fronteres. És el cas, per exemple, de Pedro III El Grande, el Mago Sum i Raul Black, especialistes en Grans Il•lusions, i de Magic Taps, destacats en la màgia còmica. Altres noms destacats que han passat per la localitat han sigut Pablo Cánovas, Nuel, G Alexander i Alberto Bernat.

Concretament, en el concurs de màgia general d’enguany, que es va celebrar anit, es van enfrontar 8 il•lusionistes: Jorge Prieto & Olga Maslovska, David Macc, Simón Astorga, Tuttilifamili, Javier Botia, Mago JJ, Berko i Ivan Asenjo. I aquest matí a les 12 h. en el Pavelló Poliesportiu Municipal, s’ha dut a terme el concurs de màgia de prop. En ell, han participat Anthony Magic, Sara Rodríguez, Héctor Casas, Luis Olmedo, Isaac Deck, Vicente Vázquez, Víctor Noir i Hugo Maximiliano.

El nom dels guanyadors de tots dos concursos els coneixerem hui divendres a partir de les 19:30 h. durant la inauguració oficial de la trobada, en la qual participaran diverses autoritats, entre les quals destaquen l’alcalde d’Almussafes, Toni González, la regidora de Cultura, Teresa Iborra i el president de l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme (AVI), José Selva, i en el qual actuarà Yunke. El primer classificat de cada categoria es portarà 1.500 €, el segon 1.000 € i el tercer 500 €. A més, els sis arreplegaran el corresponent trofeu que els acredita com a guanyadors.

“Estem davant un esdeveniment plenament assentat en la nostra localitat i açò fa que l’organització funcione a la perfecció. L’AVI fa un gran esforç perquè els assistents es troben a gust i des de l’Ajuntament estem encantats de seguir recolzant aquesta trobada a nivell econòmic, logístic i de difusió”, assenyala Toni González, qui aquest matí ha recorregut la Fira Màgica al costat del diputat autonòmic, Manolo Mata, i la diputada nacional, Ana Botella.

Per al director artístic de la trobada, Luis La Font, “és un fet que aquests concursos beneficien als joves talents, ja que és una forma de donar-se a conèixer davant els majors crítics, que sempre són els propis il•lusionistes”.

Fa algunes edicions es va afegir un tercer concurs, el de llançament de naips. Aquesta divertida iniciativa es desenvoluparà demà dissabte a les 16 h. a l’esplanada del Centre Cultural i per a inscriure’s els congressistes han d’indicar-ho durant la recollida de les seues acreditacions. En aquest cas, el primer lloc està dotat amb un premi de 400 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES