ESPORTS

Els almussafenys aconsegueixen 7.350 euros per a la investigació sanitària en la II Run Càncer

Un total de 1.470 persones van participar ahir diumenge 13 de maig en la segona edició a Almussafes d’aquest esdeveniment esportiu-solidari

La Junta Local Lluita Contra el Càncer de la localitat agraeix el suport de la ciutadania a aquesta iniciativa i a aquesta causa benèfica

L’Ajuntament d’Almussafes va celebrar durant el matí la clausura de la V Setmana de la Salut i va realitzar el sorteig de regals entre els participants


La II Run Càncer d’Almussafes celebrada ahir diumenge 13 de maig va superar les expectatives de la AECC de València i de la Junta Local Lluita contra el Càncer de la població, després d’augmentar tant el nombre de participants com els diners recaptats. En total, l’organització va aconseguir congregar a 1.470 persones en les tres proves celebrades, 170 més que en 2017. Amb la venda de dorsals i de samarretes, es van reunir 7.350 euros per a la lluita contra aquesta malaltia, 1.350 euros més que en la passada edició. La carrera competitiva la va guanyar José Luis Almiñana Fuentes i la primera dona a arribar a meta va ser María José López Devis. Els primers almussafenys a finalitzar el recorregut en categoria masculina i femenina van ser Pedro Vicente Benavente i Cristina Atanasio Lloret, respectivament. Durant el matí es va celebrar també en el mateix Parc Central la Clausura de la V Setmana de la Salut.

Almussafes va demostrar una vegada més ahir diumenge 13 de maig que la solidaritat és una de les seues principals senyes d’identitat. La localitat va acollir durant el matí la seua segona Run Càncer, l’esdeveniment esportiu organitzat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València en diverses poblacions de la província en el qual es recapten fons per a potenciar la investigació d’aquesta malaltia i que en el cas d’Almussafes es va emmarcar dins dels actes de la V Setmana de la Salut.
 
Una edició de rècord
 
La convocatòria, que a Almussafes coordina la Junta Local Lluita Contra el Càncer del municipi en col·laboració amb l’Ajuntament, va superar les xifres aconseguides durant la celebració de la primera edició, que es va dur a terme al maig de 2017. En concret, la iniciativa ha passat de 1.300 a 1.470 participants sumant les tres proves desenvolupades, un augment que ha permés incrementar en 1.350 euros la recaptació per a aconseguir els 7.350 euros.

“Estem que no ens ho creiem, la participació sempre és genial”, destaca la presidenta de la Junta Local Lluita Contra el Càncer d’Almussafes, Adela Lladosa, qui assegura que el grup que encapçala “està molt content i molt satisfet amb la resposta d’aquest poble”. Fins al moment, el circuit Run Càncer de València ha aconseguit en el que portem d’any una recaptació total de 57.909 euros gràcies a la venda de dorsals i de les samarretes commemoratives, els beneficis de les quals també es destinen a la causa.
 
Guanyadors
 
En la carrera competitiva, que de la mateixa forma que la marxa i la patinada va comptar amb un recorregut de 5 quilòmetres, el guanyador absolut va ser José Luis Almiñana Fuentes, del club Almirunning de Cullera, que va aconseguir un temps de 15 minuts i 56 segons. Per la seua banda, la primera dona a traspassar la línia de meta va ser María José López Devis, que competia com a independent i va concloure la seua participació amb un temps de 19 minuts i 26 segons. En l’apartat local, Pedro Vicente Benavente va ser el primer en categoria masculina i Cristina Atanasio Lloret la primera en categoria femenina.

“Estic contentíssim que una vegada més Almussafes siga un exemple de col·laboració i d’activisme. Ha sigut tot un èxit i estic molt orgullós que el meu poble siga així”, va assegurar l’alcalde del municipi, Toni González, en el Parc Central després de finalitzar la prova com un corredor més de l’esdeveniment. En aquest emplaçament, esperant als esportistes estaven els voluntaris d’AECC i les Clavariesses 2018, els qui es van encarregar de repartir l’avituallament i els detalls commemoratius proporcionats per les diverses empreses patrocinadores. Al costat d’ells, els voluntaris de Creu Roja Almussafes van estar en un stand arreplegant aliments no peribles per a poder continuar desenvolupant el seu programa ‘Aliments per a la Solidaritat’.
 
Clausura V Setmana de la Salut
 
L’Àgora del Parc Central també va acollir durant el matí l’acte de clausura de la V Setmana de la Salut, en el qual es va realitzar el sorteig de regals entre totes les persones que han participat en les activitats del programa, principalment en els denominats ‘Pots dels somriures’. En concret, el consistori municipal va repartir 4 lots hygge, 2 bicicletes de passeig conor, 2 patinets space scooter, 4 cistelles ecològiques i 4 llibres. Els números agraciats poden consultar-se en el Facebook de l’Ajuntament i els guanyadors poden arreplegar els seus regals durant aquesta setmana en el Pavelló Poliesportiu Municipal.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES