NOTÍCIES

Almussafes disposarà de desfibril•ladors en edificis públics i en el carrer

L’ajuntament, en procés d’adquisició de tres unitats operacionals

El consistori municipal invertirà 16.000 euros pel servici de compra i manteniment dels equips i la formació del personal a càrrec dels mateixos


Durant la inauguració de la III Setmana de la Salut d’Almussafes, celebrada el passat dia 2, el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, va anunciar la imminent posada en funcionament en la localitat d’un nou servici sanitari, després de la inversió de més de 16.000 euros en l’adquisició de tres desfibril•ladors que s’emplaçaran en les instal•lacions públiques. Els tres sistemes de cardioprotecció estaran a l’abast de la ciutadania en el pavelló Poliesportiu, el Centre de Salut i les Dependències Policials, encara que este últim és portàtil, per al seu trasllat i ús per part dels agents en cas de necessitat en un altre edifici o en la pròpia via pública.

Amb esta iniciativa, la localitat es convertirà en el primer municipi de la comarca de la Ribera a brindar als seus ciutadans estos elements destinats a salvar vides.

Després de la formació del personal funcionari a càrrec de cada un dels desfibril•ladors, un total de huit per cada una de les unitats, acció inclosa així mateix en el preu del contracte de compra i manteniment integral dels mateixos, el nou servici sanitari d’Almussafes es trobarà disponible.

Els tres Desfibril•ladors Operacionals s’instal•laran en els dos edificis públics que reben diàriament una major afluència de públic, el pavelló Poliesportiu i en Centre de Salut, així com en les dependències policials, que disposaran d’una unitat portàtil i transportable per part de la patrulla a qualsevol altra zona del nucli urbà en què es genere una problemàtica de parada cardíaca.

La dotació pressupostària per a la posada en funcionament del nou servici ascendix a la quantia de 16.600 euros. Este import sufraga tant el subministrament com la formació del personal a càrrec de cada un dels tres sistemes de cardioprotecció, “els quals beneficiaran no sols als nostres veïns, sinó també als usuaris de les nostres instal•lacions públiques”, constata el regidor de Sanitat.

El contracte, formalitzat durant un període de 4 anys, inclou el manteniment integral dels desfibril•ladors, amb un servici de teleassistència mèdica les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, així com una geolocalització durant tot el dia.

“Considerem que hem de ser pioners en la inclusió d’este nou servici sanitari en la nostra població, ja que ens preocupen les morts sobrevingudes com a conseqüència de les parades sobtades cardíaques entre els nostres veïns”, afig Faustino Manzano.

Durant la presentació del projecte, el passat 2 de maig, el propi regidor va facilitar dades concretes de l’afligida problemàtica, com el fet que anualment es registren a Espanya unes 24.500 parades cardíaques extra hospitalàries, aproximadament una cada 20 minuts, i que es produïsquen uns 68.500 infarts de miocardi aguts, dels que aproximadament un 30% provoquen la mort del pacient abans d’arribar a l’hospital “Es tracta d’una qüestió que ocasiona quatre vegades nombre més gran de morts que els accidents de trànsit”, va constatar.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT