EDUCACIÓ

Els estudiants de segon de primària del CEIP Pontet d’Almussafes estudien amb “tabletes”

El consistori d’Almussafes realitza la prova pilot del sistema del llibre electrònic

La inversió en els equips informàtics ascendix a 8.000 euros

La intenció de l’executiu és la de continuar amb esta mesura d’implantació de les “tabletes” en els col•legis de la localitat


L’Ajuntament d’Almussafes ha apostat per la incorporació tecnològica en els centres educatius i en el marc de la línia de reutilització dels llibres escolars, amb la cessió d’ús d’IPADs en la classe de segon de primària del CEIP Pontet, la primera del municipi el professor de la qual ha modificat el sistema d’estudi tradicional, apostant en el seu lloc pel llibre electrònic. Per a això, l’alcalde, Toni González, i la directora del centre educatiu, Estefanía Pastor, han firmat un conveni que permet la posada en funcionament d’esta prova pilot, després de l’entrega als 19 escolars dels seus equips, tots ells amb connexió sense fil avançada, adquirits pel consistori municipal per un import de 8.000 euros. En funció de les necessitats les diferents classes dels centres educatius Almassaf i Pontet, el consistori municipal té el compromís de continuar dotant als escolars de “tabletes” que els permeten completar els seus estudis.

El primer edil, acompanyat pel regidor d’Educació, Pau Bosch, va visitar divendres passat 20 de maig l’aula del centre d’infantil i primària Pontet, en la que els 19 escolars de segon estudien amb les tabletes IPAD que els ha entregat el propi ajuntament i que substituïxen als tradicionals llibres de text impresos.

Esta experiència constituïx una autèntica prova pilot que està emmarcada en la línia de subvencions de llibres escolars per al curs 2015-2016 de l’Ajuntament d’Almussafes. “El nostre principal objectiu radica a rendibilitzar els fons municipals destinats a l’esmentada línia subvencional dels llibres escolars, substituint l’aportació econòmica per a l’adquisició de llibres, per la compra d’IPADs amb softward incorporat, amb l’objectiu que els alumnes disposen del contingut dels volums de text del seu programa curricular”, destaca l’edil delegat d’Educació.

L’aventura s’ha iniciat en una de les aules del CEIP Pontet, per tractar-se de l’única de la població en què el seu professor ha apostat per pujar-se al tren de les noves tecnologies, encara que la intenció de l’executiu és la d’impulsar este sistema en un nombre més gran d’aules i en ambdós centres educatius durant els pròxims anys.

Amb esta mesura, l’executiu d’Almussafes aconseguirà, així mateix, la reutilització durant els cursos successius dels esmentats equips amb la finalitat d’implantar en la localitat el sistema de llibre electrònic en el sistema de subvencions, a més de treballar en la conscienciació de l’alumnat en la utilització dels mitjans públics, la seua conservació i atenció i en el foment de l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el sistema educatiu.

Tal com consta en el conveni firmat, el CEIP Pontet es compromet a adquirir les llicències necessàries per al programari dels llibres de text inclosos en el programa curricular anual del curs de segon de primària, durant els quatre anys de duració de l’acord de cessió d’ús. Transcorregut eixe període, que és el termini de vida útil del bé, el centre educatiu Pontet o bé els usuaris dels equips podran adquirir-los pel seu valor residual.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES