BIBLIOTECA

La Biblioteca Pública d’Almussafes participa en el projecte “Zona Llibre Zona Lliure”

El projecte d’animació a la lectura es compartix amb altres cinc biblioteques de la comarca de la Ribera

La iniciativa busca la potenciació i la trobada dels Clubs de Lectura i la promoció de la literatura valenciana


La Biblioteca Pública d’Almussafes, junt amb les de Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió, col•labora en un projecte d’animació a la lectura que han batejat amb el nom de «Zona Llibre Zona Lliure». La iniciativa, plasmada en la web www.zonallibrezonalliure.wordpress.com, ha sigut dissenyada en tres línies d’actuació que comprenen els públics adult, juvenil i infantil, i la finalitat prioritària dels quals radica en la promoció i difusió de la literatura valenciana.

En treball entorn dels lectors adults se centra en la potenciació dels Clubs de Lectura i la trobada entre els mateixos. Esta activitat, que reunix cada mes al voltant d’un llibre a persones diverses per a compartir opinions, punt de vista i debatre sobre el que han llegit, ja es Du a terme en les esmentades biblioteques de la Ribera, encara que la idea és potenciar la lectura d’autors i autores de la nostra terra i en la nostra llengua.

La primera actuació recolzant a la Trobada de Clubs de Lectura s’ha convocat per al pròxim dia 1 de juliol a Polinyà de Xúquer al voltant de l’autor Anna Moner i el seu llibre “El retorn de l’hongarés”.

Per a públic jove, s’ha organitzat el primer concurs de booktrailers, una iniciativa que tracta de promoure la lectura juvenil de literatura valenciana, proposant la realització d’una pel•lícula curta del llibre que han llegit. La convocatòria, que acaba de llançar-se, brinda tot l’estiu per a preparar la gravació. Els interessats a participar en el certamen, puden consultar les bases en la web abans mencionada.

“Zona Llibre Zona Lliure” també aborda el públic infantil, perquè el ja s’ha dissenyat una activitat que tindrà lloc en el mes d’octubre en les diverses biblioteques i girarà entorn del llibre “Àngels de nata”, de Maria Josep Escrivà.

La idea general del projecte que unix a les sis biblioteques se centra a promoure la lectura de la literatura i es tracta un projecte que, com el seu nom indica, està obert a l’adhesió de qualsevol altra biblioteca que aposte per treballar amb estos objectius.

Categories: BIBLIOTECA, NOTÍCIES