EDUCACIÓ

Almussafes, contra l’obesitat infantil

L’Ajuntament d’Almussafes convoca una marxa saludable escolar emmarcada en la III Setmana de la Salut d’Almussafes

La Fira de la Salut, prevista per a este cap de setmana, es posposa al 21 de maig pel mal temps


Almussafes contra l’obesitat infantil ha sigut el lema de la marxa saludable escolar que hui divendres 6 de maig ha recorregut els principals carrers del nucli urbà. Quasi mil escolars de primària dels centres educatius Pontet i Almassaf s’han donat cita a les 3 i mitja de la vesprada en el pati del col•legi Pontet per a inaugurar esta iniciativa, emmarcada en la tercera edició de la Setmana de la Salut d’Almussafes, organitzada des de la Regidoria de Sanitat del consistori municipal amb el lema “Almussafes, ciutat saludable”.

L’alcalde, Toni González, ha sigut l’encarregat de presentar la marxa, amb la que l’Ajuntament d’Almussafes i tota la comunitat educativa del poble denuncien la que està considerada com la pandèmia del segle XXI, ja que Espanya és el país amb major prevalença d’obesitat infantil d’Europa.

Les directores dels dos centres educatius, Estefanía Pastor i Amparo Medina, així com els cinc alumnes representants del consell escolar municipal han enarborat eslògans per a conscienciar als xicotets i a les seues famílies de la necessitat apostar per l’activitat física i una bona nutrició per a aconseguir aconseguir una bona qualitat de vida.

Conclosos els parlaments, ha donat començament la marxa, encapçalada per l’alcalde, el regidor d’Educació, Pau Bosch, les directores de les escoles i els cinc alumnes del consell, ja que tots ells han portat la pancarta d’obertura.

L’ajuntament ha regalat als centenars d’escolars, els seus professors i autoritats participants en la marxa contra l’obesitat infantil una braga commemorativa que aposta per practicar esport per a combatre esta malaltia que, en l’actualitat, afecta un 65 per cent dels menors d’Espanya.

La marxa s’ha clausurat cap a les 4 i mitja de la vesprada al parc Central, amb el repartiment per part de l’Ajuntament d’una bossa amb aigua, fruita i un tiquet de participació per al sorteig de les tres bicicletes i altres tants patinets, entre tots els estudiants participants en la iniciativa.

Encara que estava previst que este cap de setmana, l’Àgora del parc Central acollira la III Fira de la Salut i durant el dissabte i el diumenge havia programades diferents activitats commemoratives a l’aire lliure, entre les més importants la marxa multitudinària “Camina per Almussafes”, les complicades prediccions meteorològiques per als pròxims dies han propiciat que l’Ajuntament d’Almussafes haja decidit posposar els esmentats actes al pròxim dissabte 21 de maig.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES