NOTÍCIES

L’Ajuntament rehabilita l’edifici municipal que alberga el seu Departament d’Urbanisme

Les obres, que es van iniciar dilluns passat dia 2, estaran concloses en un termini de tres mesos

El consistori municipal invertix més de 170.000 euros en este projecte, que convertirà la dependència en accessible


Amb l’arribada de l’estiu, l’edifici d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almussafes estrenarà una imatge renovada i adaptada a la Llei d’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació. El consistori d’Almussafes ha emprés esta mateixa setmana els treballs d’execució de la reforma de les esmentades oficines municipals, emplaçades en la primera i segona planta d’un immoble construït a finals dels anys 70 i que alberga l’esmentat departament des de fa dos dècades. L’empresa Construccions Yulata S.L és l’adjudicatària del projecte d’obra, el pressupost del qual ascendix a la quantitat de 141.470 euros i a la que l’empresa li ha aplicat una millora per import de 22.500 euros.

Dilluns passat 2 de maig, el consistori d’Almussafes va inaugurar oficialment les obres de rehabilitació de les oficines d’Urbanisme municipals, dependència pública ubicada en el carrer passeig del Parc, número 5, just enfront de la Casa Consistorial, la superfície del qual per planta suma 160 metres quadrats.

El projecte bàsic i d’execució de l’esmentada actuació urbanística, el pressupost del qual ascendix a la quantia de 141.470 euros, més els 22.500 euros de millora aplicada per l’empresa concessionària, se sufraga amb càrrec al superàvit de l’exercici pressupostari de 2014.

Complint amb el que establix el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació d’enguany, la companyia constructora ha contractat dos treballadors de la construcció majors de 45 anys d’Almussafes en situació de desocupació per a completar l’equip d’obra que executarà els treballs de reforma durant els pròxims tres mesos, que és el termini establit per a desenrotllar l’esmentat projecte urbanístic.

L’edifici sobre el qual s’està actuant, construït segons consta en la Direcció General del Cadastre l’any 1979, es compon de planta baixa, destinada a bar, així com sengles plantes superiors, que és on es presten, des de fa dos dècades, els servicis d’Urbanisme de la localitat. “Tenint en compte que el departament no complia amb els paràmetres de la Llei d’Accessibilitat, teníem el compromís d’instal•lar un ascensor amb accés a les dos plantes altes i d’ací l’origen d’un projecte, que també inclou la reforma integral dels banys de la primera planta i de la seua distribució, així com els acabats de la fatxada i la renovació completa de tota la seua fusteria exterior i col•locació de para-sols per a aconseguir un millor aïllament”, comenta l’edil d’Urbanisme, Andrés López.

L’empresa ja ha procedit a la demolició dels barandats i del sòl de la primera planta, per a dur a terme el seu redistribució i executar els dos banys adaptats. La reposició de les instal•lacions d’electricitat i fibra òptica de l’edifici completa l’actuació urbanística de l’immoble que fins fa dos dècades era la seu de la Cambra Agrària.

Els huit funcionaris dels servicis tècnics i administratius que desenrotllen la seua labor físicament en l’immoble objecte de reforma i que integren l’organigrama del Departament d’Urbanisme s’han traslladat temporalment i fins a la finalització dels treballs a les oficines del pavelló Poliesportiu Municipal.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME