CULTURA

El brigadista internacional Josep Almudéver visita Almussafes

Després de la recepció oficial, celebrada en l’Ajuntament, va oferir una conferència històrica en el Centre Cultural


A les 19 hores d’ahir dimarts, 4 d’abril, l’alcalde, Toni González, i els edils de la corporació municipal van rebre Josep Almudéver, un dels cinc supervivents dels més de 45.000 que van vindre a Espanya a combatre com a brigadistes internacionals durant la Guerra Civil Espanyola, en el saló de plens de l’Ajuntament.

Allí es va celebrar l’acte de benvinguda oficial, que va incloure la firma en el Llibre d’Honor d’este intel•lectual il•lustrat, nascut a Marsella en 1919 i protagonista d’un extens repertori de vivències i testimonis d’incalculable valor històric, que va relatar en primera persona durant la conferència històrica que va oferir, a partir de les 19.30 hores en la sala d’actes del Centre Cultural.

L’historiador Antoni Simó, autor del llibre “Alcàsser. Biografia d’un poble en guerra (1931-1941)”, basat en gran part en les memòries del propi Almudéver, va ser l’encarregat de dirigir la sessió, a la que van assistir un centenar de persones, entre ells estudiants de l’IES Almussafes.

El president de l’executiu va agrair la presència d’este lluitador a Almussafes, a què va qualificar com un símbol de la lluita per la democràcia, i els seus ideals de llibertat i justícia, a més de remarcar la gran responsabilitat de les administracions públiques en la recuperació d’esdeveniments claus de la nostra memòria històrica, ja que “qui oblida la història, està condemnat a repetir-la”.

La xarrada, que va comptar amb un intèrpret de llengua de signes, estava organitzada per l’Associació “Parlem de la República a Benifaió” i l’Associació Cultural “El Castell” d’Alcàsser amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Almussafes.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES