ASSOCIACIONS

Almussafes il.lumina el Nadal amb un concurs per a promocionar el comerç de proximitat

La iniciativa consisteix a decorar i il.luminar balcons, finestres, aparadors i façanes i enviar fotografies en les quals es mostre el resultat

L’Ajuntament anima a ciutadania, empreses i associacions a participar en la convocatòria, en la qual s’atorgaran 4 premis, dos de 150 i dos de 300 euros

El consistori busca potenciar les compres en la localitat i fomentar la creativitat i la il.lusió en aquests temps de pandèmia


L’Ajuntament d’Almussafes, a proposta de l’Associació d’Empresaris i Comerciants del municipi (AECAL), convoca la primera edició del concurs ‘Junts il.luminem el Nadal’, amb el qual l’administració local vol fomentar les compres d’aquestes festes en establiments de proximitat i animar a la ciutadania en un any especialment complicat a causa de la pandèmia. Fins al 18 de desembre, ciutadania, associacions i comerços podran enviar fotografies mostrant la decoració i il.luminació de balcons, finestres, façanes i aparadors i aconseguir vals per a consumir en botigues situades en la població. El regidor de Comerç, Alex Fuentes, considera que aquest tipus d’iniciatives “són un genial al.licient per a tots i totes a les portes d’aquestes festes”.

El col.lectiu de comerciants d’Almussafes ja està preparat per a afrontar l’arribada del Nadal, època en la qual sol augmentar considerablement el consum de productes i serveis. Per a promocionar la qualitat i la varietat de la seua oferta, l’Ajuntament de la localitat ha posat per primera vegada en marxa, a petició de l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes (AECAL), un concurs denominat ‘Junts il.luminem el Nadal’, amb el qual el consistori i el sector busquen impulsar les vendes als establiments de proximitat.

“És una època cada vegada més complicada per a aquest gremi, perquè a la competència exercida per les grans superfícies s’ha unit en els últims temps el creixement exponencial de les compres realitzades a través d’internet a gegants de la distribució contra els quals és molt complicat fer front”, comenta el regidor de Comerç, Alex Fuentes. “Som conscients de la dificultat que suposa mantindre oberts els xicotets negocis de la població, però també que en qualitat, servei i preu no els guanya ningú. Això és el que ens mou a plantejar aquestes iniciatives que, a més, són un genial al.licient per a tots i totes a les portes d’aquestes festes”, afirma.

El consistori proposa a la ciutadania il·luminar i decorar balcons, finestres, façanes i aparadors i enviar fotografies amb el resultat de les seues creacions perquè la resta d’almussafenys i almussafenyes gaudisquen veient-les i, puguen, així mateix, optar a diferents premis. El concurs consta de quatre categories a les quals presentar les imatges: millor pis (balcó o finestra), millor casa (façana o balcó), millor comerç (aparador o façana) i millor comunitat de veïns i veïnes, casal faller o local d’associació (façana o balcons). En cadascuna d’elles s’atorgarà un guardó, consistent en un val per a consumir en els establiments adherits a la iniciativa: millor pis (150 euros), millor casa (150 euros), millor comerç (300 euros) i millor comunitat de veïns i veïnes, casal faller o local d’associació (300 euros). AECAL, per part seua, entregarà també un premi extra de 200 euros al millor comerç de l’entitat.

“Tots els anys necessitem alegrar-nos quan arriben aquestes dates, però aquest 2020 encara més. Enmig d’aquesta pandèmia que ens ha tocat viure, crec que serà important recordar-nos la importància de crear un ambient festiu i entranyable i mantindre la il.lusió amb xicotets gestos com aquest que estem plantejant. Per què no ens unim i ens donem aquesta merescuda injecció de moral al mateix temps que col.laborem amb els comerços que sempre estan prop de nosaltres quan els necessitem?”, reflexiona l’edil.

Requisits i termini

Les persones o empreses interessades a participar en la convocatòria hauran d’inscriure’s emplenant la fitxa d’inscripció que pot descarregar-se en www.almussafes.net, en el mateix document en el qual es recullen les bases, i enviar-la per correu electrònic a almussafes_tep@gva.es o entregar-la presencialment en la recepció del Centre Cultural. Les candidatures, que hauran d’incloure les fotografies que mostren el treball realitzat, hauran de presentar-se fins al pròxim divendres 18 de desembre a les 12:00 hores. A partir de l’endemà, un jurat integrat per personal de l’Ajuntament, AECAL, Unió Gremial i l’Associació de Comerços i Empreses de Benifaió (ACEB) es reuniran per a triar les millors propostes, procés en el qual es tindran en compte qüestions com el disseny estètic, la destresa, la dificultat, l’originalitat, la sostenibilitat i l’estalvi energètic.

Les fotografies hauran de ser originals i inèdites, no admetent-se cap que haja sigut premiada en altres certàmens o concursos. A més, serà condició indispensable per a incloure-les en la convocatòria que siguen actuals, la qual cosa es comprovarà in situ en les respectives localitzacions, i que la decoració es mantinga durant tot el termini del concurs. Finalment, des de l’organització recorden que no podrà identificar-se en les imatges a cap persona o lloc privat ni aparéixer elements polítics o ofensius, incompliment que comportarà la desqualificació immediata.

Les propostes guanyadores es faran públiques en l’acte de lliurament dels vals del concurs ‘Tot al teu poble’, que se celebrarà el 21 de desembre a la sala d’actes de la casa consistorial, i les persones beneficiàries hauran de realitzar les compres per a canviar els xecs premiats del 21 de desembre al 25 de gener, tots dos inclusivament, en els establiments adherits. Des de l’Ajuntament recorden que s’haurà de gastar l’import exacte dels vals, per la qual cosa els comerços “no retornaran en cap cas diners en efectiu a les persones premiades”.