EDUCACIÓ

Almussafes homenatja als últims quatre mestres jubilats en la localitat

Conxa López, Consuelo Martínez, Pepe Adam i Imma Martí veuen reconeguda la seua trajectòria professional

L’Ajuntament va organitzar un acte en la sala de plens de la casa consistorial a què van assistir més de 70 persones entre familiars, amics i companys

L’alcalde i el regidor d’Educació els van entregar un clauer commemoratiu que simbolitza que les portes del municipi sempre estaran obertes per a ells


Els mestres Conxa López Duart, Consuelo Martínez Císcar, Pepe Adam Ferrís i Inma Martí Gas, recentment jubilats, van rebre ahir dijous 26 de gener un homenatge públic per part de l’Ajuntament d’Almussafes per la seua entrega educativa a la infància en la localitat. Acompanyats per familiars, amics i companys, van rebre un detall commemoratiu per part del consistori en senyal d’agraïment, durant un acte en què les emocions van estar bé presents durant les intervencions dels quatre professionals reconeguts.

Després d’una extensa trajectòria docent, en els últims mesos un total de quatre mestres que han exercit la seua labor professional en algun dels dos centres d’educació infantil i primària situats a Almussafes, s’han jubilat. Conxa López Duart, Consuelo Martínez Císcar, Pepe Adam Ferrís i Inma Martí Gas van finalitzar durant l’any 2016, els tres primers, i el passat dia 19 de gener l’última, la seua tasca educativa en les aules de la localitat posant el punt final a diverses dècades d’intens treball, esforç i compromís amb l’educació i formació en valors dels ciutadans del futur.

L’Ajuntament d’Almussafes, en reconeixement a la seua dedicació, va celebrar ahir dijous 26 de gener a les 19 hores en la sala de plens de la casa de la vila un acte institucional per a homenatjar-los i posar en valor el seu ferm entrega a la infància. Més de 70 persones, entre familiars, amics i companys dels col•legis Pontet i Almassaf, van acompanyar els protagonistes en una cerimònia entranyable i repleta d’emocions i records compartits entre els protagonistes.

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, que es va dirigir a cada un dels quatre de manera personalitzada, els va agrair “la seua labor en pro de l’educació i per haver brindat tants valors als xiquets de la localitat”. El primer edil els va entregar un clauer commemoratiu amb l’escut de la població simbolitzant que les portes del poble sempre estaran obertes per a ells.

Per la seua banda, el regidor d’Educació, Pau Bosch, el qual també exercix la professió docent, va assegurar que els homenatjats han treballat “amb intensitat i vocació per a transmetre valors com la justícia, la tolerància i el respecte cap als altres”. Bosch va expressar en nom dels almussafeys “l’immens deute de gratitud per una labor que per quotidiana moltes vegades passa desapercebuda”.

Vides dedicades a la docència

El passat 30 d’abril, i després de quasi 32 anys impartint classes en els nivells de preescolar del CEIP Almassaf, i amb estudis de professora de EGB en l’especialitat de Llengua i Literatura Espanyola i Francesa, Conxa López Duart, la primera mestra de preescolar especialista després de la que va ser la seua professora de parvulets, Senyora Braulia, es despedia de les aules molt “feliç”, tal com va constatar en la seua intervenció d’ahir dijous, ja que “m’he dedicat al que m’ha agradat: ser mestra”.

Quatre mesos després, la benifaionenca Consuelo Martínez Císcar, que va aconseguir la seua plaça de funcionària en 1978 en la branca de Matemàtiques i Ciències Naturals i que ha estat quasi tota la seua trajectòria docent a Almussafes, seguia el mateix camí. “He sigut mestra durant 38 anys i 31 d’ells he exercit en este poble tant en el CEIP Almassaf com en el CEIP Pontet, on he estat des de la seua inauguració i fins a la meua jubilació”, va afirmar.

Tan sols 11 dies després, concretament l’11 de setembre del 2016, Pepe Adam es despedia dels seus alumnes i companys de l’Amassaf. Ell va ser un dels dos tutors que van iniciar a Almussafes l’ensenyança en Valencià, constituint “tot un repte perquè en aquell temps no hi havia materials ni llibres de text editats en valencià i cada dia preparàvem tot el que necessitaven els alumnes”, va explicar.

Fa tan sols una setmana, concretament dijous passat 19 de gener, li arribava el torn a Inma Martí Gas, qui ha exercit la professió a Almussafes en els últims 31 anys, impartint classes en preescolar i en el tercer nivell de primària. Precisament, Inma Martí va ser la tutora del regidor d’Educació durant les seues primeres pràctiques en el col•legi Almassaf, anècdota que va recordar l’edil durant la seua intervenció, a la que li va donar les “gràcies per transmetre’m eixe entusiasme per la docència”.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES