NOTÍCIES

Almussafes acull un any més el programa Voluntariat pel Valencià 2019

Les sis parelles participants es van presentar, ahir dijous 28 de febrer, en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes

La nova regidora de CMFPA va presidir l’acte oficial, que va comptar amb representants d’Escola Valenciana


Un total de sis parelles s’han sumat al programa ‘Voluntariat pel Valencià 2019’, una iniciativa que l’Ajuntament d’Almussafes desenvolupa un any més a través del seu Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. El projecte es va presentar ahir en un acte públic en el que van participar la Regidora de CMFPA, Pepa Pastor, el representant de la coordinadora de la Ribera d’Escola Valenciana, Josep Chaqués, i la tècnica d’Escola Valenciana, Mariló Gradolí. Els tres van incidir durant les seues intervencions en la importància de difondre i promoure la llengua valenciana a través de plans i propostes en les poblacions.

Després del període de difusió de la iniciativa e inscripció dels participants, el programa ‘Voluntariat pel Valencià 2019’ es va inaugurar ahir de vesprada a Almussafes. Coordinada a través del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, i davall el lema “Parla’m en valencià”, la iniciativa promociona l’ús del valencià de manera innovadora, “a través del contacte entre les persones que volen aprendre el valencià i les que parlen la nostra llengua autòctona i que estan disposades a dedicar el seu temps a ensenyar-la”, va destacar l’edil del CMFPA, Pepa Pastor.

Durant l’acte, celebrat a les 18:30 hores en el CMFPA i presidit per l’edil Pepa Pastor, es van presentar les sis parelles que s’han embarcat en el projecte durant la present edició, als que se’ls va fer entrega també del material necessari per a abordar les sessions planificades, que es desenvolupen durant un mínim de 10 setmanes. “Almussafes porta avalant aquest projecte durant diversos anys i donant suport a totes les iniciatives que es facen en promoció de la nostra llengua. A més, és una oportunitat per a acostar la nostra llengua i cultura a persones d’altres comunitats i països que han triat Almussafes com el seu lloc de residència”, va afegir Pepa.

En representació d’Escola Valenciana van assistir el representant de la coordinadora de la Ribera d’Escola Valenciana, Josep Chaqués, i la tècnica d’Escola Valenciana, Mariló Gradolí. Josep Chaqués és el soci número u d’Escola Valenciana, entitat que porta 34 anys funcionant i que compta amb 1.170 socis i sòcies, un elevat nombre de persones que s’incrementa anualment.

L’Ajuntament d’Almussafes està molt compromés amb la promoció de la llengua autòctona i d’ací el foment d’iniciatives com el programa Voluntariat pel Valencià i el fet de que haja acollit dos Trobades d’Escoles pel Valencià i una edició del concurs literari Sambori.

Categorías:NOTÍCIES, SOCIETAT