GENERAL

AECC Almussafes celebra la primera col.lecta de la Comunitat Valenciana des del final de l’estat d’alarma

L’entitat ha instal.lat dues taules petitòries, una a la porta de la casa consistorial i una altra enfront del Mercat Municipal, per a recaptar fons

Malgrat suspendre’s la Run Càncer, la junta directiva de l’associació ha venut samarretes i dorsals per a continuar donant suport a la investigació


Hui, dimarts 7 de juliol, s’ha celebrat a Almussafes la primera col.lecta de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de tota la Comunitat Valenciana després del final de l’estat d’alarma. La junta local de l’entitat ha instal·lat dues taules petitòries en les quals les persones voluntàries animaven a la ciutadania a col.laborar econòmicament amb els projectes d’investigació amb els quals es lluita contra aquesta malaltia. La convocatòria ha comptat amb la presència de l’alcalde, Toni González, la presidenta de l’entitat en la localitat, María José Girona Alepuz, i el president provincial de l’AECC, Tomás Trénor, entre altres autoritats. Durant el confinament, AECC Almussafes va recaptar 11.040 euros amb la venda de dorsals i samarretes per al que van denominar ‘Run Càncer Virtual’, campanya que es va iniciar després de la cancel.lació d’aquest popular esdeveniment esportiu-solidari.

La lluita de la societat contra el càncer continua malgrat la pandèmia en la qual estem immersos. Encara que moltes de les activitats organitzades per a la recaptació de fons han hagut de suspendre’s per a evitar el contagi per coronavirus, com ha ocorregut amb la cancel.lació del circuit de carreres Run Càncer, unes altres estan tornant a poc a poc a la normalitat, sempre mantenint les exigències de les autoritats sanitàries perquè el seu desenvolupament es duga a terme amb total seguretat.

És el cas, per exemple, de la tradicional col.lecta. Almussafes ha acollit hui la primera celebrada en tota la Comunitat Valenciana des que es posara fi a l’estat d’alarma. La junta local de l’AECC ha instal.lat dues taules petitòries, una a la porta de l’edifici consistorial i una altra en els voltants del Mercat Municipal, coincidint amb el dia de la setmana en el qual es desenvolupa el mercat ambulant. De 9 a 13 hores, un grup de voluntaris i voluntàries han anat recollint en les emblemàtiques vidrioles verdes els donatius de la població.

En la convocatòria han participat, al costat dels socis i sòcies, la presidenta de l’entitat en la localitat, María José Girona Alepuz, el president a nivell provincial, Tomás Trénor, i l’alcalde, Toni González, a més d’altres autoritats locals i representants d’AECC Valencia. “Almussafes és un poble molt solidari i hui ho està tornant a demostrar. La junta directiva local de l’AECC no es cansa de treballar per a incrementar els diners destinats a investigar aquesta malaltia i amb la celebració de la primer col.lecta de la Comunitat Valenciana des que va arribar el COVID19 es remarca el seu compromís amb aquesta causa”, afirma el president de l’executiu municipal.

“La presència en l’acte del president provincial de l’AECC també és un signe que s’estan fent les coses bé”, comenta el primer edil sobre Trénor, amb qui han recorregut les dues taules petitòries, en les quals a causa de les circumstàncies sanitàries no han pogut vendre objectes com a ulleres o dessuadores. Sí han estat molt presents les tradicionals vidroles verdes, en les quals la ciutadania ha anat depositant els seus donatius per a col·laborar en el finançament dels projectes d’investigació actualment en marxa.

Run Càncer Virtual

Però que aquesta col.lecta siga la primera activitat presencial que AECC Almussafes ha pogut realitzar des de la declaració de l’estat d’alarma no significa que l’entitat haja estat de braços plegats durant aquests mesos. Quan es va confirmar la cancel.lació de la carrera del circuit Run Càncer, prevista per al passat diumenge 17 de maig, l’associació va iniciar una campanya, denominada ‘Run Càncer Virtual’ per a continuar venent dorsals i samarretes de la prova, arribant a recaptar més de 8.500 euros només amb aquesta iniciativa.

“AECC Almussafes compta amb un incansable equip de col.laboradors i col.laboradores que ha treballat també des de les seues cases durant el confinament per a intentar mantindre els ingressos que haguera generat la trobada esportiva, la qual cosa ha permés reunir una important suma. Enguany, més que mai, cal fer una crida perquè la ciutadania s’involucre en aquestes recaptacions, perquè a causa de la cancel.lació de les festes patronals no podrà celebrar-se el tradicional sopar solidari, amb la qual es reunia bona part de tot l’aconseguit durant l’any”, destaca González.