FESTES

Un diumenge amb sabor andalús a Almussafes

El Centre Cultural Andalús celebra la VI Romeria Andalusa

Els parcs Central i Rural acullen els principals actes commemoratius


Les altes temperatures van marcar la Romeria Andalusa, celebrada ahir diumenge dia 12 de juny a Almussafes. Durant el matí, es va celebrar la sexta edició d’esta iniciativa cultural i festiva, organitzada pel Centre Cultural Andalús de la vila. El sabor més pur de les terres del Sud va inundar els carrers de la població d’Almussafes, principalment el parc Central, en el que els romers van oferir actuacions de cant i ball, la residència La Vila, per a acompanyar i animar als interns, i el parc Rural, últim destí del recorregut, on es va clausurar la festa amb una menjar de germandat.

Un any més, els socis del Centre Cultural Andalús d’Almussafes han acostat fins a la localitat les principals tradicions andaluses amb la celebració, ahir diumenge, d’un dels seus principals actes del programa anual, la Romeria Andalusa.

Per sext any consecutiu, l’entitat local va convocar no sols als seus integrants, sinó també als veïns en general, a sumar-se a esta activitat, que es va iniciar a partir de les 10.30 hores des de la seu de la pròpia associació. De fet, l’alcalde, Toni González, i diversos regidors de l’Ajuntament van acompanyar al grup durant la jornada de festa que va començar amb la tradicional benedicció de la Mare de Déu del Rocío per part del rector, en la pròpia seu de l’entitat.

A continuació, els romers – la majoria d’ells a peu i altres a cavall i en calesses – es van desplaçar fins a l’Ajuntament, on van oferir un espectacle de cant i ball i, amb posterioritat, la comitiva va visitar la Residència i Centre de Dia “La Vila d’Almussafes”, per a oferir als interns uns balls de sevillanes.

Concloses les actuacions en el centre geriàtric, el grup es va dirigir fins al parc Rural de la població, on es va oferir una exhibició de domadura de cavalls. Una menjar de germandat, amb ball inclòs, va clausurar la sexta convocatòria d’una romeria que anualment congrega a més d’un centenar de veïns i veïnes.

Categories: FESTES, NOTÍCIES