NOTÍCIES

Almussafes, seu del curs bàsic de Protecció Civil de l’IVASPE

Un total de 36 voluntaris de 13 localitats participen com a alumnes en el taller

El curs integra un total de cinc sessions de caràcter teòric i pràctic


Dissabte passat 11 de juny, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes va acollir la sessió d’obertura del curs bàsic per a Voluntaris de Protecció Civil, convocat en el marc del Pla de Formació Anual de l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) i organitzat per l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Almussafes. El taller compta amb 36 alumnes, entre ells set veïns de la localitat i la resta voluntaris d’un total de 12 localitats valencianes. El taller formatiu es desenrotllarà en sis sessions, que es clausuraran diumenge que ve 3 de juliol.

El primer edil d’Almussafes, Toni González, va visitar als 36 voluntaris de Protecció Civil que dissabte passat 11 de juny van inaugurar el curs de formació bàsica de l’IVASPE en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes.

L’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la localitat va sol•licitar l’esmentat curs el passat any i la seua petició ha sigut acceptada en el present, en el marc del Pla Anual d’Activitats Formatives per a l’any 2016 amb la finalitat d’actualitzar els coneixements del personal a càrrec de les forces de seguretat.

Dels 21 voluntaris amb el que compte l’agrupació en l’actualitat, els set de nova incorporació són els que estan participant en el curs, impartit per especialistes de l’Institut Valencià, entre les 9 i les 14 hores, en horari matinal i les 13.30 i les 18.30 hores, en vespertí. Així mateix, el programa formatiu que es completarà durant els dies 18 i 19 de juny i 2 i 3 de juliol, compta amb participants de les agrupacions de protecció civil de Gandia, Torrent, l’Alcúdia, Requena, Benifaió, Benetússer, Alzira, la Pobla Llarga, Carcaixent, Chiva, Cheste i l’Alcúdia de Crespins.

Entre els principals continguts oferits en el curs, les tècniques per a aplicar els primers auxilis, la gestió d’emergències i les comunicacions, entre altres.