NOTÍCIES

Transparència dels plens d’Almussafes

Els veïns de la localitat poden escoltar les sessions, a través de la pàgina web municipal


El consistori d’Almussafes ha inaugurat l’any 2016 dotant als seus plens de major transparència. De fet, les sessions plenàries celebrades des del passat mes de gener ja es poden escoltar en la seua totalitat, accedint a l’apartades actes del ple, inclòs en la secció òrgans de govern de l’ajuntament. Encara que l’ajuntament porta més de 15 anys arxivant els registres sonors dels seus plens, per a la posterior consulta pública dels mateixos, encara no havia incorporat estos registres al seu portal municipal i pàgines oficials en xarxes socials. La decisió es va prendre a finals del passat any 2015 per part dels representants polítics per a facilitar l’accés a la informació i a les intervencions dels diferents portaveus en les sessions.

Des d’un mòbil, una pastilla o un ordinador, qualsevol d’estes tres plataformes tecnològiques permet als ciutadans d’Almussafes escoltar les intervencions dels portaveus dels diferents grups municipals en els plens ordinaris i extraordinaris celebrats en l’Ajuntament.

Accedint a la web www.almussafes.net, secció òrgans de govern/ple de la corporació, els veïns tenen al seu abast els corresponents enllaços als registres sonors que transcriuen en la seua totalitat els plens ordinaris celebrats durant els passats mesos de gener i febrer, documents que complementen els pdf de les actes que també s’incorporen en l’esmentada secció.

Des de l’aprovació del ROM (Reglament Orgànic Municipal) el 5 de maig del 2011, en el que l’Ajuntament d’Almussafes arreplegava com un objectiu clau corporatiu la informatització global corporativa a través de la potenciació dels mitjans electrònics, per a facilitar l’accés de la ciutadania als servicis municipals, moltes són les accions que s’han anat aprovant respecte d’això, com la recent adhesió del consistori d’Almussafes a l’Ordenança Reguladora de l’Ús de l’Administració Electrònica, totes elles encaminades a donar una major rellevància a l’ús de mitjans telemàtics o electrònics i atorgant un caràcter subsidiari al suport paper. “Amb esta última iniciativa fem un pas més en la plena incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’activitat administrativa i a una major transparència en les relacions entre la nostra administració local i la ciutadania”, destaca el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Participació Ciutadana i Govern Obert, Andrés López.

Des de l’Ajuntament d’Almussafes s’invita als veïns a connectar-se a https://almussafes.net/ayuntamiento/organos-de-gobierno/ple-de-la-corporacio/actes-del-ple/ i descarregar-se gratuïtament el programa eSigna Viewer per a escoltar els esmentats arxius d’àudio, que disposen del corresponent certificat digital, garantint així l’accés de la ciutadania amb la màxima seguretat jurídica.

Categorías:NOTÍCIES, POLÍTICA