NOTÍCIES

Més d’un centenar de revisions dermatològiques gratuïtes a Almussafes en menys d’un mes

La segona visita a la localitat de la unitat mòbil d’anàlisi del càncer de pell deixa de nou més de 20 veïns en llista d’espera

L’alta demanda detectada des de la Junta Local de Lluita contra el Càncer assegura una tercera convocatòria


La Junta Local de Lluita contra el Càncer d’Almussafes ha despedit cap a les 13.30 hores de hui dimecres a la unitat mòbil d’informació i anàlisi de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), desplaçada fins a la localitat per a realitzar exploracions de pell als veïns interessats. Esta és la segona visita de la unitat en tan sols un mes, ja que la realitzada el passat 23 de febrer, que es va tancar amb més de 50 controls gratuïts, va concloure amb una elevada llista d’espera, una situació que en la jornada de hui dimecres 16 de març s’ha tornat a repetir. A més de realitzar-se més de mig centenar de revisions dermatològiques, la resposta massiva dels veïns, els quals no han dubtat a requerir el servici, ha reflectit la necessitat sol•licitar una tercera visita de la unitat a la població, petició que ha donat els seus fruits ja que ja s’ha fixat per a finals d’any.

La unitat mòbil d’informació i anàlisi de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) tornarà a la localitat d’Almussafes, el pròxim 19 de desembre. “Dos visites no han sigut suficients per a donar resposta a l’àmplia demanda generada entre els nostres veïns sobre esta qüestió, per la qual cosa des de la Junta Local de Lluita contra el Càncer no hem dubtat a sol•licitar de nou el servici”, destaca la presidenta, Adela Lladosa.

De fet, en tan sols una hora s’han completat i inclús superat la previsió dels 50 anàlisis dermatològiques gratuïtes disponibles, ja que més d’una vintena de veïns i veïnes interessats a sotmetre’s a la revisió, no han pogut complir hui amb el seu desig.

El mig centenar que s’ha inscrit en primer lloc ha sigut atés per Sabrina Kindem, la mateixa doctora especialista en Dermatologia de l’AECC i de l’IVO que va dirigir les exploracions de pell dels usuaris en la primera visita de la unitat mòbil del passat 23 de febrer.

Lladosa valora de nou molt positivament esta iniciativa sanitària “que ens invita a realitzar-nos revisions periòdiques de la nostra pell i a informar-nos dels riscos que comporta la sobreexposició solar sobre la nostra salut, com l’envelliment prematur i complicacions més greus, com el càncer de pell”.

El vehicle, en el que es brinden anàlisis dermatològiques gratuïtes per a previndre melanomes i altres tipus de tumors, ha estat instal•lat enfront de l’edifici consistorial, entre les 9.30 i les 13.30 hores.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT