ECONOMIA

SUBVENCIÓNS IVACE

🔌 PUNTS DE RECÀRREGA DE VEHICLES ELÈCTRICS

L’Ajuntament ha ampliat en quatre el número d’aquesta mena d’estacions, dues en el nucli urbà i dos en el polígon industrial Joan Carles I

Gràcies al projecte, cofinançat per l’IVACE, es podran reduir les emissions de CO2 fins a 26,71 tC2eq/any per a cadascun d’aquests espais


A partir de hui, dimarts 1 de desembre, Almussafes compta amb un total de deu punts de recàrrega de vehicles elèctrics de tipus 2 a la disposició de la ciutadania. A la ja existent al carrer Llauradors, amb la qual la localitat es va convertir al desembre de 2018 en la primera de la Ribera Baixa a disposar d’aquesta mena de maquinària, s’acaben de sumar quatre noves estacions, dos en el nucli urbà i dos en el polígon industrial Joan Carles I, que poden donar servei simultani a huit vehicles. La iniciativa ha suposat una inversió de 45.584,04 euros, dels quals 25.299,20 han sigut aportats per l’IVACE i la resta pel propi Ajuntament.

Al desembre de 2018, Almussafes es va convertir en el primer municipi de la Ribera Baixa a instal.lar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics perquè estigueren al servei de la ciutadania. Ara, dos anys després, el consistori manté la seua aposta per aquesta mena de dispositius amb l’ampliació de la seua xarxa municipal. A les dues infraestructures d’aquest tipus ja en funcionament, una d’ús públic al carrer Llauradors i una altra a la disposició de la Policia Local, s’uneixen a partir de hui, dimarts 1 de desembre, altres quatre, que sumen huit nous punts de recàrrega simultanis. D’aquesta manera, la població compta ja amb un total de 10 preses de subministrament d’aquesta mena d’energia, sis en el nucli urbà i quatre en el Polígon Industrial Joan Carles I.

Pressupost i tipus de tecnologia

El projecte ha sigut possible gràcies a la concessió d’una subvenció de 25.299,20 euros concedida per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat que s’ha fet càrrec d’una mica més de la meitat de la inversió necessària, atés que l’adjudicació ha ascendit a 45.584,04 euros (IVA inclòs). Amb aquesta quantitat s’han adquirit quatre estacions de recàrrega de Tipus 2 (semi-ràpida), que funcionen mitjançant la col.locació d’un pal en el sòl al qual poden contactar-se simultàniament dos vehicles a través de dues preses en Mode 3 Mennekes amb una potència màxima de recàrrega en cada presa de 22KW en AC. Els dispositius compten, a més, amb un fil pilot de comunicacions amb el vehicle, enclavament de connector durant la càrrega, indicació de l’estat per mitjà de senyalització Led i display informatiu a color. Així mateix, incorporen un sistema d’identificació de l’usuari i un altre per a programar la càrrega, autorització mitjançant APP i mòdul de comunicació mòbil 3G/GPRS.

🏭 MAPES EN 3D DELS DOS PARCS INDUSTRIALS

DESCRIPCIÓENLLAÇ
POLÍGON INDUSTRIAL
JOAN CARLES I
POLÍGON INDUSTRIAL
NORD

⏫ MILLORA D’INFRAESTRUCTURES DELS PARCS EMPRESARIALS

✍️ JORNADA INFORMATIVA D’AJUDES I SUBVENCIONS DE L’IVACE

L’IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, ofereix serveis i mesures de suport per a la millora de la competitivitat de les empreses de la Comunitat Valenciana, a través de la convocatòria de programes d’ajuda en matèria d’innovació empresarial, de creació i creixement d’empreses, així com de suport a la digitalització de pimes i l’eficiència energètica.

El pròxim dia 10 de març en el Centre Cultural d’Almussafes, comptarem amb Francisco Javier Mínguez, Cap de l’Àrea d’Empreses i Associacions de l’IVACE i José Vicente Latorre, cap de l’Àrea d’Eficiència Energètica per a explicar-nos en què consisteixen aquests programes d’ajudes i que forma podem optar a ells.

Inscriu-te ací: https://perseo.almussafes.org/ALMUFORMS/inicio.php?encuesta=11