ASSOCIACIONS

Almussafes abraça el Nadal més atípic amb nombroses activitats lúdiques i culturals

A causa de la pandèmia, enguany s’ha substituït la tradicional Cavalcada de Reis per una festa estàtica en el Pavelló Poliesportiu Municipal

L’Ajuntament i AECAL preparen una sorpresa relacionada amb la recollida de cartes per a Melcior, Gaspar i Baltasar que s’anunciarà en breu


Almussafes es prepara per a viure intensament el Nadal amb la programació cultural, lúdica i festiva organitzada per l’Ajuntament de la localitat. Sota el lema ‘Abraça el Nadal a Almussafes’, el consistori planteja un total de quatre activitats, moltes d’elles amb diverses passades, perquè la ciutadania gaudisca amb seguretat de la música, l’humor i la màgia en aquesta època de l’any. A causa de la pandèmia, totes les propostes es desenvoluparan seguint les mesures de prevenció i higiene establides, la qual cosa ha provocat la suspensió de la Cavalcada de Reis i la seua substitució per una festa estàtica en la qual les seues majestats rebran als xiquets i les xiquetes acompanyats d’un espectacle de música, dansa, circ i percussió. “El que hem fet des de l’Ajuntament ha sigut adaptar-nos a les circumstàncies perquè, en la mesura que siga possible, puguem gaudir de l’ambient propi d’aquesta commemoració”, assegura el regidor de Cultura, Àlex Fuentes. Les entrades per a poder accedir a les actuacions, que seran totes gratuïtes excepte les del concert solidari a benefici d’UNICEF, podran recollir-se a partir del pròxim dilluns 14 de desembre en el Centre Cultural i en el Pavelló Poliesportiu.

‘Abraça el Nadal a Almussafes’ és el lema amb el qual el consistori municipal de la localitat presenta davant la ciutadania la programació festiva que servirà per a commemorar aquestes assenyalades dates del calendari. L’Ajuntament planteja per a aquests dies diverses activitats culturals adaptades a les circumstàncies de pandèmia actuals, per la qual cosa ha eliminat totes les convocatòries multitudinàries que venien oferint-se fins ara, com la Cavalcada de Reis o la Fira de Nadal.

Per a compensar aquestes cancel.lacions, des de la Regidoria de Cultura s’ha optat per plantejar iniciatives que es desenvolupen de manera estàtica en un punt fix i amb el públic assegut, amb reserva prèvia d’entrades i seguint les normes de seguretat i higiene en vigor des que va començar la crisi sanitària el mes de març passat (ús de mascareta i gel hidroalcohòlic i distància entre persones).

“Sens dubte, la pandèmia de COVID19 marcarà enguany les celebracions del Nadal, però això no significa que no puguen desenvolupar-se activitats en les quals les famílies continuen vivint amb intensitat aquesta època tan màgica de l’any. El que hem fet des de l’Ajuntament ha sigut adaptar-nos a les circumstàncies perquè, en la mesura que siga possible, puguem gaudir de l’ambient propi d’aquesta commemoració”, destaca el regidor de Cultura, Àlex Fuentes.

Programació

El dissabte 26 de desembre, a les 19:00 hores en el Pavelló Poliesportiu Municipal, s’oferirà un espectacle de monòlegs presentat per Maria Minaya en el qual actuaran Carol Tomás, Alex Martínez i Sil de Castro. L’endemà, el diumenge 27 de desembre, a les 17:30 hores en la cafeteria del Centre Cultural, es desenvoluparà un recital de viola i piano a càrrec d’Ariadna Terol Donat i Fco. José Pérez Perelló. Aquesta iniciativa serà l’única que no requerirà recollida anticipada d’entrades, encara que sí que comptarà amb aforament limitat adaptat a la pandèmia.

El dimarts 29, a les 12 i a les 18 hores, el pavelló cobert acollirà dos passes d’un concert solidari del grup Melomans a benefici d’UNICEF, en el qual participaran els i les integrants del Consell de la Infància i l’Adolescència, i les entrades del qual tindran un preu de 2 euros. El colofó a les celebracions serà, un any més, la festa dedicada als Reis Mags, que “canvia de format, perquè les seues majestats no podran eixir pels carrers de la localitat, però manté eixa essència que l’ha portada a convertir-se en la més important per als xiquets i les xiquetes”, comenta la regidora de Joventut, Belén Godoy.

Aquesta Festa de Reis, que també tindrà lloc en la citada infraestructura esportiva, consistirà en la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar, els qui estaran acompanyats per artistes de música, dansa, circ i percussió. Aquesta última disciplina estarà present gràcies a la participació de la Batukada Bloco Loko. Les passades seran a les 16:00, les 18:00 i les 20:00 hores, i s’haurà d’accedir amb reserva prèvia.

“Vull destacar que totes les propostes que hem presentat en el marc d’aquestes festes, a excepció del concert benèfic en el qual es recaptaran fons per a UNICEF, s’oferiran de manera gratuïta a la població, facilitant al màxim l’assistència del públic”, afig l’edil de Joventut. Les entrades per als espectacles estaran disponibles en el Centre Cultural i el Pavelló Poliesportiu Municipal a partir del dilluns 14 de desembre.

Cartes als Reis

L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes (AECAL) preparen una nova iniciativa, que es presentarà en els pròxims dies, per a facilitar el lliurament de cartes als Reis Mags.

El col.lectiu de comerciants del municipi també participarà activament en la jornada festiva del pròxim diumenge 20 de desembre, dia en el qual nombrosos establiments romandran oberts per a facilitar l’adquisició de productes i serveis mentre s’ofereixen diferents actuacions en diversos punts del nucli urbà. D’aquesta forma, es planteja una alternativa a l’absència de la Fira de Nadal, que enguany no pot celebrar-se a causa de la crisi sanitària.