CELEBRACIONS

El Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes llança una campanya de conscienciació sobre els joguets igualitaris

‘Almussafes, amb la igualtat de no es juga’ és el lema del projecte, que consisteix en la publicació d’un decàleg amb consells i recomanacions per a les famílies

El col.lectiu busca que la societat reflexione sobre la importància d’acabar amb els estereotips en l’elecció dels regals de Nadal


Acabar amb els joguets sexistes i agressius és l’objectiu que s’ha marcat el Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes per a aquest Nadal. La seua nova campanya, titulada ‘Almussafes, amb la igualtat no es juga’, consisteix en la publicació d’un decàleg en la qual aporten consells perquè les famílies opten per joguets que no diferencien a xiquets i xiquetes i en els quals es busque potenciar la diversitat, la cooperació i l’educació. En el llistat, que s’està difonent a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament, també han inclòs punts perquè la societat reflexione sobre la importància de passar temps amb la infància i recorde que no és necessari acumular molts joguets, sinó gaudir en bona companyia. La regidora de Joventut i Igualtat, Belén Godoy, afirma que a pesar que “les noves generacions cada vegada se n’adonen més” d’aquestes qüestions “encara queda molt camí per recórrer” i felicita el grup “per aquesta idea i per l’esforç realitzat per a portar-la endavant”.

El Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes contínua molt actiu. Després de la seua participació en la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en la qual els seus integrants van inspirar els grafits pintats en el mur de les Piscines Públiques Municipals, s’acaba d’embarcar en un nou projecte dirigit al conjunt de la població. Aprofitant l’arribada del Nadal, el grup ha posat en marxa una campanya de sensibilització amb la qual pretén que la societat avance en qüestions relacionades amb la igualtat i, més concretament, que les famílies renuncien als joguets sexistes i agressius.

Per a això, han desenvolupat un decàleg en el qual desgranen alguns dels consells i recomanacions que consideren necessaris per a aconseguir aquesta meta. ‘Que els estereotips no condicionen el joc’, ‘Compra jocs que estimulen les habilitats i capacitats de xiquets i xiquetes’, ‘Tria joguets que faculten i incentiven la diversitat de cada persona’, ‘Busca joguets que potencien la igualtat, la participació i el desenvolupament de sentiments i afectes’ i ‘Digues no a la publicitat sexista’ són alguns dels punts que inclou aquest llistat.

També se centren en aspectes relacionats amb l’educació i en els beneficis de dedicar temps a casa a la infància amb missatges com ‘Educar també és triar bé els joguets’, ‘Tria joguets constructius i evita els violents’, ‘Tria joguets i jocs que espenten als xiquets i xiquetes a cooperar i compartir espais’ o ‘Participa en els seus jocs i les seues lectures’. Finalment, recorden que “no és necessari omplir els armaris de joguets, sinó jugar, aprendre i passar-s’ho bé en bona companyia”.

“Les noves generacions cada vegada se n’adonen més de totes aquestes coses i, com ha ocorregut amb aquest projecte, busquen la manera d’alçar la seua veu perquè la societat els escolte. No obstant això, encara queda molt camí per recórrer, perquè segueixen molt presents els estereotips, la distinció de colors segons per a qui vaja destinat cada joguet, rols molt marcats per a cada gènere, etcètera. El bo és que aquest debat cada vegada està més present gràcies a iniciatives com aquesta del Consell de la Infància i l’Adolescència, als membres del qual vull felicitar per aquesta idea i per l’esforç realitzat per a portar-la endavant”, assenyala la regidora de Joventut i Igualtat, Belén Godoy.

Difusió en xarxes socials

Les xiques i els xics del consell són els qui estan protagonitzant la campanya, que s’està difonent des de fa uns dies a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de la localitat. A més de publicar-se el decàleg complet, s’han fotografiat mostrant cartells amb alguns dels missatges recollits en la llista, acció amb la qual esperen que les seues opinions calen en les famílies perquè es tinguen en compte en les cartes dirigides als Reis Mags i el Pare Noel.