ASSOCIACIONS

El comerç d’Almussafes col.labora amb els Reis Mags en la recollida de cartes

L’Ajuntament dissenya i reparteix entre la infància de la localitat un model de missiva per a facilitar la comunicació dels seus desitjos nadalencs

Un total de 29 establiments integrats en l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes (AECAL) les recolliran

Melcior, Gaspar i Baltasar obsequiaran a les persones que les depositen en les bústies indicades en l’imprés amb un regal commemoratiu


Els xiquets i les xiquetes d’Almussafes podran depositar enguany les seues cartes dirigides als Reis Mags en les bústies que habilitaran per a això un total de 29 establiments pertanyents a l’Associació d’Empresaris i Comerciants del municipi (AECAL). L’Ajuntament repartirà en els dos CEIP de la població i en el Centre d’Informació Juvenil els impresos per a poder emplenar els missatges amb els desitjos, que hauran de lliurar-se en el negoci que aparega en la part inferior de la fulla per a rebre a canvi un regal commemoratiu de part de Melcior, Gaspar i Baltasar. Amb aquesta mesura es busca potenciar les visites als xicotets comerços i evitar les aglomeracions que podrien produir-se si se centralitzara la recepció d’aquestes cartes en el Centre Cultural, com sol ser habitual. Ses majestats visitaran la població el dimarts 5 de gener en una festa estàtica que es desenvoluparà en el Pavelló Poliesportiu.

Els Reis Mags han trobat a Almussafes a l’aliat perfecte per a agilitar la gestió dels regals nadalencs de la infància del municipi: el col.lectiu de comerciants. Per primera vegada, el sector participarà activament en la recollida de les cartes dirigides a les seues majestats a través d’una original iniciativa que es va oficialitzar el passat dissabte 12 de desembre al matí a la sala de conferències del Centre Cultural amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Associació d’Empresaris i Comerciants de la localitat (AECAL) i Melcior, Gaspar i Baltasar.

En virtut d’aquest acord, els 29 negocis adherits al mateix es comprometen a instal.lar en els seus establiments urnes en les quals els xiquets i les xiquetes d’Almussafes podran depositar les seues cartes emplenades. Per a això, hauran d’utilitzar el model que l’Ajuntament ha dissenyat, imprés i distribuït en els CEIP Pontet i Almasssaf i en el Centre d’Informació Juvenil. Cada jove haurà d’entregar-la en l’establiment que apareix assenyalat en la part inferior de la carta per a poder rebre a canvi un detall commemoratiu.

El comerç d’Almussafes col.labora amb els Reis Mags en la recollida de cartes

“L’objectiu és facilitar al màxim el lliurament d’aquestes cartes i res millor per a això que implicar en el procés als i les comerciants, els qui necessiten més que mai el nostre suport en un moment d’especial dificultat com el que estan vivint. A més, a través d’aquest sistema evitem possibles aglomeracions en la recepció del Centre Cultural, que és on habitualment se sol col.locar la Bústia Real”, explica el regidor de Comerç i Cultura, Àlex Fuentes, qui va acompanyar en l’acte, al costat de la regidora d’Infància i Juventut, Belén Godoy, a la junta directiva d’AECAL.

“Ens hem coordinat també amb els centres educatius per a garantir que ningú es queda sense la seua carta, per la qual cosa agraïsc la predisposició mostrada pels seus respectius claustres de professors i professores. Crec que, malgrat la pandèmia, i amb les lògiques restriccions sanitàries, podem i hem de gaudir del Nadal al costat de la nostra infància i per aquest motiu ens hem posat a la disposició del teixit empresarial per a coordinar aquest curiós projecte que esperem que compte amb el suport de la ciutadania”, ressalta Godoy, qui aprofita per a posar en valor la campanya sobre joguets segurs i no sexistes impulsada pel Consell de la Infància i l’Adolescència, en la qual s’advoca per racionalitzar el nombre de regals que es reben.

Establiments adherits

La primera edició d’aquesta proposta comptarà amb el suport d’un total de 29 comerços d’AECAL, cadascun amb una bústia habilitada per a la citada recollida. A cadascun d’ells arribaran fins a 36 de les més de mil cartes que ha encarregat imprimir el consistori. Així, el repartiment serà equitatiu entre totes les empreses participants. “Serà una nova oportunitat perquè la població visite els nostres comerços i comprove de primera mà els beneficis de confiar en ells per a adquirir productes i contractar serveis”, afig Fuentes.

Entre els establiments que rebran aquestes cartes es troben negocis especialitzats en molts sectors. De l’àmbit de l’hostaleria i els forns participen Bar Poli, la Cafeteria del Centre Cultural i Forn Rosa. Del de la moda i l’esport Tulipà, Norita, Bou, Sabateria Araceli, Loles Contell, Esplai Esport i Base. En l’apartat de l’alimentació es troben Herbo Prats i Ibéricos de España i en el de la salut Parafarmàcia Vero, Farmàcia Ana Aparici, Benestar, Centre Òptic Santamaría i Bellisol Òpticos. Pel que respecta als serveis relacionats amb l’estètica estan presents Ana Rodrigo i Perruqueria Silvia. Finalment, també col.locaran bústies les ferreteries Soria i Tàpia, Gràfiques Machí, la botiga d’electrodomèstics Faus, la joieria Júdez, Viatges Islanturs, Pedagogia Vero Andreu, Drogueria Blanca, Carioca i Caixa Popular.

Festa de Reis

Degut a la pandèmia, enguany l’Ajuntament d’Almussafes ha substituït la tradicional Cavalcada de Reis per una festa estàtica que se celebrarà el dimarts 5 de gener en el Pavelló Poliesportiu, amb el públic assegut i en tres passes, permetent d’aquesta forma l’assistència d’un major nombre de persones. En ella, Melcior, Gaspar i Baltasar estaran acompanyats per artistes de música, dansa, circ i percussió. Les entrades per a l’espectacle podran recollir-se gratuïtament a partir de hui, dilluns 14 de desembre.