EDUCACIÓ

L’IES Almussafes aconsegueix la seua segona Beca Dualiza Bankia en tres anys

El centre educatiu desenvoluparà un projecte de creació de motles d’injecció de plàstics i matrius

La subvenció, dotada amb fins a 10.000 euros, permetrà a l’alumnat avançar en innovació, millorant així la seua ocupabilitat


El projecte d’investigació ‘Una aproximació des del reciclatge i l’eficiència en el treball’, de l’IES Almussafes, ha aconseguit una de les tres beques Dualiza-Bankia concedides en la Comunitat Valenciana dins de l’última convocatòria realitzada. Gràcies als fons que rebrà, l’alumnat podrà aprofundir en la creació de motles d’injecció de plàstics i matrius, explorant noves línies de negoci basades en l’autoproveïment i el reciclatge de residus de comerç local.

El prestigi dels cicles de Formació Professional impartits en l’IES Almussafes continua augmentant. A l’increment en el nombre de mòduls autoritzats per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana en els últims anys se suma el suport aconseguit als seus projectes d’innovació. En aquest sentit, el centre acaba d’obtindre la seua segona Beca Dualiza-Bankia en tres anys, ajudes gràcies a les quals està aconseguint fons per al desenvolupament de noves aplicacions relacionades amb les matèries que s’imparteixen en l’institut.

En aquesta ocasió, la Fundació Bankia per la Formació Dual ha decidit donar suport al projecte ‘Una aproximació des del reciclatge i l’eficiència en el treball’, amb el qual l’alumnat almussafeny s’ha centrat en la creació de motles d’injecció de plàstics i matrius, explorant pedagògicament noves línies de negoci, en fonamentar-se en l’autoproveïment i el reciclatge de residus de comerç local des d’una perspectiva mediambiental i sostenible.

D’aquesta forma, l’estudiantat “participa en un procés global que optimitza la logística de producció i el dota del coneixement imprescindible per a millorar la seua ocupabilitat”, expliquen des de l’IES.

Tal com comenten els responsables del centre, la iniciativa s’alinea amb “molts dels aspectes de l’Agenda 2030” i proporciona a l’alumnat competències complementàries, a través de diversos carnets professionals “molt demandats per les empreses del sector”.

L’IES Almussafes, que rebrà fons que poden aconseguir els 10.000 euros per al desenvolupament del citat projecte, ha sigut un dels tres centres valencians que han aconseguit aquesta beca en la present edició, situant-se en el rànquing de les 31 institucions educatives més innovadores de tota Espanya, segons la Fundació Bankia per la Formació Dual. Fa dos cursos l’institut de la població també va obtindre el suport d’aquesta fundació, la qual cosa va permetre la creació d’un sistema de regulació de la quantitat de líquid existent en un depòsit per intel·ligència artificial i control intel.ligent.

Des de 2015, l’IES ha emprés quatre projectes d’investigació en l’àrea de la formació professional reconeguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i dues beques Dualiza-Bankia, reconeixements que l’han col.locat en un lloc privilegiat de la investigació i la innovació dins del panorama de centres públics de la Comunitat Valenciana.