MEDI AMBIENT

Plantació d’hortalisses en el CEIP Pontet d’Almussafes per a commemorar el Dia de l’Arbre 2016

L’Almassaf realitzarà una plantació d’arbres esta mateixa vesprada i demà dissabte

L’ajuntament organitza la celebració, que es clausurarà diumenge que ve 31 de gener, amb el repartiment de 600 arbres entre els veïns


El primer edil, Toni González, i la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, han acompanyat este mateix matí als 185 alumnes del CEIP Pontet d’Almussafes en l’activitat mediambiental protagonitzada per les hortalisses amb què la comunitat educativa ha festejat el Dia de l’Arbre 2016. Les autoritats també visitaran, a les 15.30 hores, l’altre centre d’infantil i primària de la localitat, l’Almassaf, on la classe de segon participarà en una plantació d’arbratge en la pròpia escola i on es repartiran un total de 200 unitats entre l’alumnat, que demà dissabte 30 de gener podran plantar junt amb les seues famílies en el parc Rural. Des de l’Ajuntament s’han adquirit i preparat les distintes espècies entregades a les escoles en esta primera jornada de commemoració. La celebració més pública està prevista per a diumenge que ve dia 31, jornada en què alcalde i regidors regalaran sis centenars d’arbres a la ciutadania des del parc Central.

Les hortalisses han sigut les protagonistes en la celebració del Dia Internacional de l’Arbre en el col•legi Pontet d’Almussafes. Els 185 escolars matriculats este curs educatiu en les diferents etapes, junt amb la directora del centre, Estefanía Pastor, i l’equip de professors han dedicat tot el matí a l’activitat mitjà ambiental de plantació de verdures en l’hort, emplaçat en una de les jardineres existents en la part frontal de l’edifici educatiu.

L’alcalde i l’edil de Medi Ambient s’han desplaçat fins al centre per a compartir amb els més menuts esta activitat, que ha consistit en la sembra de 200 plançons d’hortalisses, principalment encisams de totes les varietats i cols, que s’encarregaran de regar i cuidar durant tot el curs. Amb esta iniciativa el centre donarà continuïtat a l’experiència educativa, iniciada fa ara dos anys i que suposa la participació d’escolars i docents en les activitats de sensibilització i coneixement de l’agricultura com a procés d’abastiment de distintes matèries i la seua transformació fins a la conversió en residus passant pel consum responsable de productes que fomenten la sostenibilitat.

La comunitat educativa de l’Almassaf també viurà la festa en primera persona a partir de les 15.30 hores d’esta vesprada, ja que 25 alumnes d’una de les aules de segon de primària commemoraran este especial dia amb una plantació d’exemplars arboris en l’hort escolar. Les autoritats també acompanyaran als xicotets durant l’acte de celebració. “Des de l’Ajuntament hem adquirit un total de 200 roures, carrasques i alborços destinats al col•legi, per la qual cosa les unitats que no es planten hui se sembraran en el parc Rural entre les 10 i les 12 hores de matí dissabte 30 de gener, en una jornada mediambiental oberta a les famílies dels estudiants del centre educatiu”, explica Teresa Iborra.

A més de la participació activa dels escolars i pares, la Festa de l’Arbre d’enguany s’estén a la resta de la població, ja que la regidoria de Medi Ambient ha programat una activitat mitjà ambiental adscrita al públic en general, per a diumenge que ve dia 31. Entre les 11 i les 13 hores, l’ajuntament muntarà un estand davant de l’edifici consistorial per a repartir, entre els veïns i veïnes que s’acosten al mateix, un total de 600 exemplars mediterranis. En esta ocasió, es farà entrega d’alborços, carrasques i roures.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES