NOTÍCIES

Almussafes crea una nova àrea de jocs infantils en una de les seues zones verdes

El nou espai d’oci del carrer Benifaió s’inaugurarà a finals de la setmana que ve

L’import global de la intervenció ascendix a més de 17.000 euros


La brigada d’Obres del consistori d’Almussafes està ultimant els preparatius per a l’obertura d’una nova àrea de jocs, emplaçada en el jardí existent en el carrer Benifaió, via urbana situada en la zona oest del nucli urbà inaugurada l’any 2012. L’actuació urbanística, que ha inclòs l’execució de la solera, adquisició dels jocs infantils i instal•lació de les llosetes de seguretat, compta amb una subvenció de la Diputació de València, a través del Pla d’Inversió en Parcs i Jardins (PIPJ) del 2015.

A finals de la setmana que ve, el consistori d’Almussafes procedirà a la inauguració d’un nou espai d’oci per al col•lectiu de xiquets i xiquetes de la població. “La zona verda situada en el carrer Benifaió era un dels pocs jardins de la localitat que encara no disposava d’una zona dedicada a l’escampament dels més xicotets, per la qual cosa hem decidit suplir esta carència aprofitant la subvenció que se’ns ha concedit des de la Diputació”, explica el regidor d’Obres i Servicis, Andrés López.

En concret, l’ajuntament ha rebut 20.000 euros per a l’execució d’este projecte urbanístic i d’un altre en la zona del Palmerar, l’import màxim de la subvenció del PIPJ del 2015 destinada a municipis des de 5.001 a 10.000 habitants tal com consta en les bases reguladores del programa, creada des de l’organisme autonòmic com una nova línia de suport per a facilitar l’execució d’intervencions concretes en parcs i jardins, així com per a la compra de jocs infantils i de la tercera edat a instal•lar en els mateixos.

Els peons de la brigada d’obres municipal conclouran hui divendres 28 de gener els treballs de col•locació de les llosetes de seguretat i protecció per als xiquets que facen ús d’este nou espai d’oci. Així mateix, a principis d’esta setmana, es van instal•lar els quatre jocs infantils adquirits per l’ajuntament, un ca engrunsadora, una caseta xinesa, un balancí de molls i una rampa. El subministrament del conjunt dels esmentats elements ha ascendit a la quantia de 13.299 euros. Prèviament, l’oficial de primera i el peó de la construcció contractats per l’executiu a través del Pla d’Ocupació de les Administracions Públiques van executar la solera de formigó armat sobre la qual se sustenta tota l’àrea d’escampament, una intervenció pressupostada en 4.370 euros.

“La part sobrant de l’import subvencionat l’hem invertit en un altre projecte consistent en la plantació d’arbratge i tanques en la zona verda de la ronda Sindic Antoni Albuixech, coneguda popularment com a Zona Palmerar”, comenta López. L’ajuntament ha millorat este espai enjardinat amb la plantació de tres garroferes i una olivera exemplars, així com amb un miler de truanilles per a tanca.

“Atés que el pressupost global per a ambdós actuacions, xifrat en 26.770 euros, superava la quantia concedida des del PIPJ, hem completat l’import de la inversió amb fons propis”, conclou l’edil delegat.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME