MEDI AMBIENT

L’Ajuntament d’Almussafes repartirá este diumenge 600 arbres entre els veïns

La Festa de l’Arbre 2016 també inclou el repartiment i plantació de 200 arbres al CEIP Almassaf i la sembra de verdures al CEIP Pontet


La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat dos jornades commemoratives del Día Internacional de l’Arbre. La primera, enfocada exclusivament per als escolars de la localitat, està prevista per al pròxim divendres día 29. Durant el matí, alumnes de segon de primària del CEIP Almassaf i els seus professors celebraran una plantació de arbres al seu hort i el centre repartirà la resta sobrant de les 200 unitats cedides pel consistori municipal entre els seus estudiants. Així mateix, en el CEIP Pontet, els 185 escolars matriculats des d’infantil i fins a sisé de primària dedicaran el matí a realitzar un plantació masiva d’hortalisses als horts escolars del centre. La Festa de l’Arbre continuarà durant la jornada del pròxim diumenge dia 31, ja que entre les 11 i les 13 hores, les autoritats locals entregaran els veïns i veïnes 600 arbres en l’estand que s’emplaçarà davant la Casa Consistorial.

Tot preparat en Almussafes per a la celebració del Dia Mundial de l’Arbre, cita medi ambiental que impulsa anualment l’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Regidoria de Medi Ambient.

Enguany el programa es distribueix en dos jornades commemoratives. En concret, el pròxim divendres 29 de gener, l’Ajuntament farà entrega de 200 roures, carrasques i alborços al col•legi d’infantil i primària Almassaf, espècies arbòries que amb posterioritat s’entregaran des del centre a l’alumnat. Així mateix, 25 estudiants d’una classe de segon de primària, acompanyats del seus mestres, plantaran algunes de les citades unitats en el seu hort escolar.

Així mateix, els 185 escolars del CEIP Pontet dedicaran tot el matí a l’activitat medio ambiental de plantació de verdures a l’hort del centre, emplaçat en una de les jardineres existents en la part frontal de l’edifici educatiu. L’alcalde, Toni González, i la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, participarán en la sembra dels 200 plançons hortalisses, principalment encisams de totes les varietats i cols, que s’encarregaran de regar i cuidar durant tot el curs. Amb esta iniciativa el centre donarà continuïtat a l’experiència educativa, encetada fa ara dos anys i que suposa la participació d’escolars i docents en les activitats de sensibilització i coneixement de l’agricultura com a procés d’abastiment de distintes matèries i la seua transformació fins a la conversió en residus passant pel consum responsable de productes que fomenten la sostenibilitat.

A més de la participació activa dels escolars, la Festa de l’Arbre s’estén a la resta de la població, ja que la Regidoria de Medi Ambient ha programat una activitat medio ambiental, destinada al públic en general, per al pròxim diumenge dia 31. Entre les 11 i les 13 hores, l’ajuntament muntarà un estand davant l’edifici consistorial per tal de repartir, entre els veïns i veïnes que s’acosten al mateix, un total de 600 exemplars mediterraris. En esta ocasió, es farà entrega d’alborços, carrasques i roures.

El consistori d’Almussafes invita tots els veïns a participar en esta primera cita de l’any amb la naturalesa, plenament consolidada en el calendari anual de suport al medi ambient. “Cuidar, respectar i protegir el medi ambient és una obligació de tots i des de les administracions públiques tenim el deure de treballar en la conscienciació de la importància que tenen els recursos forestals i la necessitat d’introduir els xiquets des de temprana edat en este coneixement”, afirma Teresa Iborra.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES