JOVENTUT

El programa d’oci nocturn per a jóvens d’Almussafes registra més de mil visites en el seu primer trimestre de la temporada

Els jóvens entre els 12 i els 14 anys són els que més disfruten cada cap de setmana d’esta oferta de diversió gratuïta que s’ofereix al Centre Cultural

La campanya de la temporada 2014-2015 es tancà amb quasi 1.500 usos


El programa municipal d’oci alternatiu per a jóvens, impulsat des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes i que, el passat mes d’octubre de 2015 inaugurà la seua onzena edició, ha aconseguit sumar 1.094 usos en el seu primer trimestre en funcionament i este mes de gener ha représ la seua activitat, després del recés de les vacacions nadalenques. “Els caps de setmana al Centre Cultural” es el nom amb el qual s’acunya esta campanya anual nocturna, dirigida per monitors especialitzats contracts pel consistori municipal, que dirigeixen l’extensa agenda d’activitats que s’oferta al col•lectiu tots els caps de setmana entre els mesos d’octubre i maig. La pasada temporada 2014-2015, la iniciativa va reunir un total de 1.453 usos, una xifra que totes les previsions apunten va a superar-se en la present, si s’analitzen les visites registrades fins a la data.

El col•lectiu de jóvens d’Almussafes, amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys, disfruta des del passat dia 8 de gener de l’espai municipal per al seu oci nocturn alternatiu que se li brinda en el marc de la campanya “Els caps de setmana al Centre Cultural”.

Les vesprades nits dels divendres, dissabtes i diumenges, el consistori d’Almussafes oferix este lloc de trobada i diversió d’accés lliure i gratuït, emplaçat en la planta baixa de l’immoble de referència cultural de la localitat. “Portem onze anys apostant per esta alternativa d’oci, cultura i formació específica per a eixos jóvens que es troben en una franja d’edat intermèdia entre la infància i l’adolescència i que requerixen d’un espai exclusiu per a ells amb una oferta d’activitats adaptada als nous temps”, comenta la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

L’acceptació dels joves d’este servei municipal que els brinda una gran quantitat de possibilitats d’oci per al cap de setmana es reflecteix positivament en el nombre de visites registrades, ja que en este primer trimestre de la temporada 2015-2016 ja s’ha superat el millar, majoritàriament entre la franja d’edat compresa entre els 12 i els 14 anys, front als 1.453 usos amb els quals es clausurà la convocatòria anterior del programa nocturn. La bona acollida de esta iniciativa d’escampament alternatiu per a jóvens, inaugurada l’any 2005, està basada en gran manera en el fet que són els propis usuaris els que participen activament en el disseny d’una agenda d’activitats plenament adaptada als seus gustos i necessitats.

El col•lectiu de jóvens d’Almussafes pot disfrutar d’este espai d’oci tots els divendres, a partir de les 9 de la nit i fins a l’1 de la matinada, els dissabtes, des de les 6 de la vesprada i els diumenges a partir de les 6.30 i fins a les 9 de la nit. “Intentem oferir una àmplia franja horària, atés que en estes edats els jóvens no disposen de moltes altres opcions d’entreteniment i, especialment en el període hivernal, la seua permanència en els carrers no resultaria res positiva”, afig l’edil. I postil•la “anualment introduïm novetats i millores en la infraestructura de diversió al seu abast, invertint principalment en l’àmbit tecnològic, que és el que generalment obté una major demanda”.

Activitats d’oci nocturn

En concret, en l’arrancada de la temporada 2015-2016 el passat mes d’octubre, ajuntament va adquirir nous jocs com el New Super Mario Bross per a la Wii, el Gran Turismo 6 per a PS3 i el Batman Arkhan per a la XBOX.

L’àmplia varietat de consoles, jocs de taula i de rol, així com la taula de ping-pong i el futbolí al seu abast asseguren l’èxit del programa municipal amb què molts jóvens d’Almussafes passen les vesprades i nits dels caps de setmana.

Dos monitors de del Grup Tot s’encarreguen de coordinar l’oferta d’activitats programada per a l’esmentat servici de dinamització que inclou sopars, campionats, cinefòrum, exposicions, així com tallers de cuina, de cine i de radio, entre moltes altres alternatives. Així mateix, el programa també oferix la possibilitat que els jóvens utilitzen l’espai existent per a practicar altres aficions lliures, visionen pel•lícules i inclús compartisquen el seu interés pel futbol amb els diferents partits retransmesos.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES