JOVENTUT

Esmorzar solidari en el CEIP Almassaf d’Almussafes per a commemorar el Dia de la Pau

El centre educatiu recapta 700 euros, que destinarà a un projecte d’ajuda

El Pontet dedicarà la vesprada de hui a la realització de jocs de cooperació


Els dos centres d’infantil i primària d’Almussafes s’han sumat, hui divendres 29 de gener, a la commemoració del Dia Internacional de la Pau amb l’organització de diferents activitats culturals, benèfiques i festives. Per primera vegada en la seua història, el CEIP Almassaf ha apostat per l’organització d’un esmorzar solidari, en el que han participat pares, professors i xiquets i la recaptació del qual, que ha ascendit a 700 euros, es va a destinar a una ONG. Així mateix, el Pontet dedicarà la jornada lectiva vespertina a la celebració de diferents jocs de cooperació, equip i convivència en el pati.

El dia de la No-violència i la Pau ha tingut enguany un simbolisme molt especial per als alumnes del centre d’Infantil i Primària Almassaf. Els professors que integren la comissió organitzadora de la festivitat i la direcció del centre, que acaba d’assumir Amparo Medina, després de la jubilació de l’anterior director, han organitzat un esmorzar solidari multitudinari, en el que ha col•laborat molt activament l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes.

A les 10.30 hores del matí, coincidint amb la recessió de la jornada lectiva matinal, els 500 alumnes de primària i també els docents del col•legi han adquirit el seu esmorzar en el mateix pati, abonant un euro per cada ració de tortada o dolços varis exhibits en les cinc taules instal•lades en el recinte. “Ens sentim molt satisfets de la participació voluntària dels pares i mares en la realització dels pastissos que ells mateixos s’han encarregat de repartir entre els nostres escolars. La jornada solidària i benèfica ha sigut un èxit, ja que hem aconseguit recaptar un total de 700 euros i ja estem valorant repetir l’experiència altres vegades”, destaca la directora. La ONG benefactora de la donació arreplegada en el col•legi s’encarregarà d’oferir una xarrada informativa sobre el projecte a què es va a destinar l’import econòmic.

L’acte en defensa de la consecució de la pau mundial s’ha clausurat amb el càntic conjunt en el mateix pati de l’escola i que han entonat tots els escolars – formant cors i amb les mans unides- del tema, convertit ja en un himne de reivindicació, “Paz Paz Paz” de Juanes.

Així mateix, durant tota la setmana s’ha treballat sobre el tema de la pau i la solidaritat, amb l’elaboració d’un mural en què han col•laborat tots els alumnes de Primària i amb la decoració del pati d’Infantil amb les siluetes de les pròpies mans dels alumnes.

Per la seua banda, la comissió organitzadora d’esta festivitat en el CEIP Pontet, integrada per diversos professors del centre públic, ha previst una activitat per a la vesprada de hui divendres. Els 185 escolars del centre celebraran una gran quantitat de jocs cooperatius en el pati, amb els que es pretén impulsar la convivència i el respecte, dos factors imprescindibles per a la pau i que representen el símbol d’unitat entre tots els pobles.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES