BENESTAR SOCIAL

Nova edició de “Escola Oberta i Solidària” al CEIP Almassaf

Hui dilluns el col·legi ha rebut la visita de dos voluntaris de l’ONG Bombers en Acció

El centre organitza aquests dies diverses activitats culturals, esportives i benèfiques per als seus alumnes


El Centre d’Educació Infantil i Primària Almassaf d’Almussafes està plenament immers durant aquests dies previs a les vacances de Pasqua en “Escola Oberta i Solidària”, un certamen que integra una nodrida programació amb la qual el claustre de professors pretén promoure la cultura, la solidaritat i l’esport entre els seus alumnes. Des de hui dilluns 21 i fins al pròxim 23 de març, el col•legi aposta per oferir tallers, contacontes, circuits d’educació vial, xarrades per a la difusió d’iniciatives benèfiques, excursions i experiències intergeneracionals al costat dels seus iaios.

Un dels principals objectius dels centres escolars és la difusió dels valors que convertiran als joves estudiants en ciutadans compromesos amb el seu entorn. Aquest és, precisament, un dels motius pels quals el claustre de professors del CEIP Almassaf d’Almussafes ha decidit dedicar aquests tres dies previs a les vacances de Pasqua a celebrar diverses iniciatives dedicades als alumnes de l’escola, que aglutina a xiquets d’entre tres i dotze anys.

Durant aquest matí, s’han realitzat diverses activitats, com la sessió de contacontes dirigida als xicotets d’Infantil quatre anys, la classe de ball modern per als de cinquè i sisè curs o el taller de pintar gorres del que han gaudit els alumnes de primer i segon de Primària. Per la seua banda, els de tercer i quart han rebut la visita de tres agents de la Policia Local del municipi, amb els quals han après nocions relacionades amb l’educació vial a través dels diversos circuits creats per a ells en el pati.

A l’hora del pati, el col•legi ha organitzat un esmorzar solidari en el qual per tan sol un euro els alumnes podien adquirir pa amb oli i sal, els beneficis del qual es dedicaran íntegrament a una organització solidària. Es tracta de la segona vegada durant aquest curs que realitzen aquesta acció benèfica, ja que en el mes de gener, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, van aconseguir reunir 700€ mitjançant el mateix sistema. Hui, un grup d’uns 70 alumnes de sisè de Primària han conegut de prop el projecte al que es va a destinar el recaptat durant aquella primera experiència.

Bombers en Acció

El periodista del diari Levante Carles Senso, i el bomber de l’Ajuntament de València i membre de Bombers en Acció Juan Carlos Teruel, han explicat la seua experiència en el camp de refugiats de tinduf, en el Sahara. Allí, han aconseguit posar en marxa un parc de bombers i diversos pous d’aigua. A més, han format a alguns dels refugiats perquè els acompanyen en la seua nova missió, que els portarà fins a l’illa grega de Lesbos per a prestar assistència humanitària als refugiats sirians que fugen de la guerra que assola en aquests moments el seu país.

Paral•lelament, aquesta ONG està reunint fons amb l’objectiu de portar a València a un grup de quinze xiquets sahrauís perquè puguen participar en el COTIF, Campionat Internacional de Futbol Sub 20 que se disputa anualment en l’Alcúdia. Els alumnes s’han interessat per la vida de les famílies en el camp de refugiats i han posat en valor l’esforç realitzat pels voluntaris. En la seua intervenció, els ponents han assegurat que la seua labor, a més de col•laborar en la millora de la situació, és “difondre la veu del poble sahrauí perquè es conega en quines condicions es troben”.

En aquesta línia de transmissió de valors es desenvoluparà tota la setmana “Escola Oberta i Solidària”. A les vesprades, els més majors del centre homenatjaran als iaios a través de diferents activitats, el dimarts els alumnes gaudiran amb la representació d’obres de teatre en anglès i amb una exposició fotogràfica i el dimecres realitzaran una excursió amb bicicleta per a celebrar l’arribada de la Pasqua i rebran al Grup Arrop i Talladetes, entre moltes altres iniciatives.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES