JOVENTUT

Mig centenar de joves cristians de la Trobada de Taizé són acollits en 17 habitatges d’Almussafes

La Parròquia Sant Bartolomé Apòstol de la localitat participa activament en aquest esdeveniment organitzat per la comunitat ecumènica


La Parròquia Sant Bertomeu Apòstol d’Almussafes s’ha bolcat aquests dies amb la Trobada de Joves de Taizé celebrat a València acollint en diverses llars del municipi a 50 europeus amb inquietuds religioses i compartint amb ells nombroses activitats amb les quals han pogut conèixer de prop la cultura i les tradicions del nostre entorn. Del 28 de desembre a l’1 de gener, l’esdeveniment ha reunit a un total de 30.000 persones seguidores del denominat “Esperit Taizé”, que promou l’oració, el compromís social i l’aprofundiment de la fe cristiana.

Tenien entre 16 i 35 anys i havien decidit passar un cap d’any diferent, a contra corrent. Carregats amb les seues pesades motxilles i alguns d’ells després de més de 30 hores de viatge amb autobús des dels seus països d’origen, els inscrits en la Trobada de Joves de Taizé arribaven a València el passat dilluns 28 de desembre per a participar, un any més, en un esdeveniment amb el qual la Comunitat Ecumènica de Taizé, organitzadora del mateix, busca “tendir ponts entre cristians a través d’una peregrinació de confiança entre persones i aprofundir en aspectes com l’oració, la fe i el compromís social”.

Per a açò, es va distribuir als més de 15.000 joves vinguts de fora en diferents parròquies de la diòcesi, dels quals 50 van ser destinats a Almussafes, on van quedar acollits en les seues respectives cases per 17 famílies de la localitat fins al final de l’esdeveniment, el passat divendres 1 de gener. “Durant cinc dies vam compartir amb ells la il•lusió de seguir a Crist i la necessitat d’aportar el nostre granit d’arena per a aconseguir un món més pacífic i tolerant”, assenyala la coordinadora de l’acolliment a Almussafes, María Sebastián.

Cada matí, després del desdejuni i l’oració de les 8:30 h. en l’església de Sant Bertomeu Apòstol, els pelegrins allotjats en la localitat es traslladaven a la ciutat de València en tren per a participar en el complet programa d’activitats elaborat per a ells, amb múltiples tallers que abordaven temes com a joventut en l’Església, consum responsable, ecologia, solidaritat, història o la pau. A més, participaven en les vigílies d’oració celebrades en la catedral i en les dues carpes instal•lades en el llit del riu Túria, amb capacitat per a més de 8.000 persones cadascuna.

Va haver-hi temps també per a visitar la Torre Razef, excursió en la qual els van acompanyar l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i el regidor de Festes, Andrés López. “Els joves es van mostrar molt interessats a conèixer aquesta part tan important de la nostra història i van realitzar nombroses preguntes sobre la seua construcció”, explica González. Per la seua banda, López agraeix “l’esforç i compromís mostrat per les famílies d’acolliment, que no han dubtat a obrir les portes dels seus domicilis perquè se sentiren com en les seues cases i enriquir-se mútuament”. De record, l’Ajuntament va obsequiar als pelegrins amb un detall i a les famílies amb diplomes en els quals es posava en relleu l’esforç demostrat durant la trobada per a aconseguir que tots se sentiren bé a Almussafes.

Després de la “Festa dels Pobles” de Nit de cap d’any, en la qual van compartir cants i balls tradicionals de cadascun dels països, i l’eucaristia del dia 1, a la qual li va seguir una paella de comiat, els pelegrins allotjats a Almussafes, procedents de Polònia, Alemanya i Portugal, van tornar cap a les seues cases.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES