EDUCACIÓ

L’Almassaf d’Almussafes despedix a qui ha sigut el seu director durant els últims 26 anys

Miguel Ángel Calabuig Esplugues es jubila després de 38 anys de dedicació a la docència, 30 d’ells a Almussafes


El claustre del CEIP Almassaf d’Almussafes es va reunir, dissabte passat 19 de desembre en un restaurant de la localitat, per a celebrar l’acte d’homenatge a un dels seus mestres més longeus. Miguel Ángel Calabuig Esplugues, que es va incorporar al centre educatiu al setembre de 1985, ha exercit la seua professió de docent durant tres dècades en l’Almassaf, dedicant els últims 26 a la seua labor com a director del mateix. Calabuig ha despedit el 2015 amb una merescuda jubilació, que li va a permetre dedicar el seu temps lliure a dos de les seues grans passions, la seua família i l’esport. Els seus companys en actiu, així com els que s’han jubilat durant els últims anys, van voler brindar-li una festa de despedida, a la que també van assistir els mestres jubilats del CEIP Pontet, entre ells el seu antic director, Miguel Ángel Aragó, així com l’actual directora del col•legi, Estefanía Pastor, i el director del López Marco de Sollana i veí d’Almussafes, Francisco José López.

Encara que Almussafes no va ser el seu primer destí com a docent, ja que prèviament va exercir la seua professió a Còrdova, Tarragona i també Carlet, el CEIP Almassaf ha sigut l’escola en què Miguel Ángel Calabuig Espluges ha escrit les millores pàgines de la seua història laboral, compartida estretament amb la seua esposa i també professora del col•legi des de l’any 1985, Inmaculada Martí.

L’homenatjat va ser triat director durant el curs 1989-1990, però esta responsabilitat no li ha impedit impartir algunes classes, majoritàriament de Ciències Socials, en grups compartits amb altres membres dels diferents equips directius que li han acompanyat al capdavant del col•legi durant els últims 26 anys.

El primer d’ells, integrat per Mª José Andrés i Josefa Bataller, com a cap d’estudis i secretària, respectivament, va treballar amb una nova i major preocupació pel valencià en l’escola, incorporant materials de gran utilitat per als alumnes i els pares, com les “agendes escolars” i els “butlletins informatius”, ambdós elements de periodicitat anual i plenament consolidats en el centre educatiu.

La seua trajectòria com a docent li ha reportat a Miguel Ángel grans experiències i una primera dècada com a director definida per la lluita pels drets dels alumnes, ja que va haver de torejar amb moltes reivindicacions davant de les autoritats amb la finalitat d’adaptar els edificis de l’antiga escola a la normativa regulada per la nova legislació, una acció que va tindre finalment la seua recompensa amb la inauguració del nou edifici educatiu, l’any 2001.

Durant els 26 cursos complets i un trimestre com a director, ha comptat amb la inestimable col•laboració d’altres companys en l’exercici de les tasques directives, com José Luis Ull, José Candel, Sergi Silvestre i Amparo Medina, a més del primer equip citat amb anterioritat, labor que en tot moment s’ha desenrotllat en bona harmonia i en un clima de compromís en què sempre han col•laborat tots els docents, en pro del funcionament correcte del col•legi.

Amb la seua jubilació, Miguel Ángel Calabuig, natural de Benifaió però establit a Almussafes, disposarà de moltes hores d’oci que, sens dubte, podrà dedicar a la seua família, especialment a les seues dos nétes, i també a practicar esports com l’atletisme, el ciclisme i també el golf.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES