IGUALTAT

Més de 400 almussafenys participen en el sopar commemoratiu de la II Setmana per la Igualtat

Set autobusos van acostar als participants fins a la Sala Cotonera d’Alzira, on es va desenvolupar la celebració


Amb el sopar commemoratiu del Dia Internacional de la Dona, en el qual van participar més de 400 persones i que es va desenvolupar en la Sala Cotonera d’Alzira, Almussafes va posar el punt i final a una setmana repleta d’activitats organitzades des del consistori municipal en col•laboració amb diferents associacions per a seguir reivindicant la igualtat entre homes i dones. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat, Davinia Calatayud, es mostra satisfeta amb el nivell d’assistència obtingut en aquesta edició mentre que l’alcalde, Toni González, ressalta que l’equip de govern continua implementant mesures per a seguir avançant en la consecució del gran objectiu que suposa la igualtat.

Un any més, la Sala Cotonera d’Alzira va ser el lloc triat per l’Ajuntament d’Almussafes per a dur a terme el sopar commemoratiu del Dia Internacional de la Dona. El passat divendres 10 de març a les 21 hores, 7 autobusos van partir des de l’esplanada del Centre Cultural de la localitat rumb al citat establiment hostaler per a compartir una multitudinària vetlada en la qual van participar més de quatre-cents almussafenys i que va servir per a clausurar els actes programats dins de la II Setmana per la Igualtat del municipi.

Durant la celebració, per a la participació de la qual era necessari inscriure’s prèviament, el president de l’executiu municipal, Toni González, va ressaltar la importància de seguir lluitant per introduir eines que contribuïsquen a una efectiva i vertadera igualtat entre homes i dones. En aquest sentit, l’alcalde va destacar que des del seu equip s’estan posant en marxa diverses polítiques per a seguir avançant cap a aqueix objectiu. “A Almussafes tenim clar que cal seguir incrementant els esforços perquè les dones estiguen en les mateixes condicions que els homes en l’àmbit laboral, per la qual cosa tant en els plans d’ocupació local com en les ajudes a la contractació i en la creació de llocs de treball en l’administració, estem discriminant positivament a les dones”, explica.

Amb aquesta activitat, que també va incloure ball, es posava el punt i final a set jornades repletes d’iniciatives impulsades per la Regidoria d’Igualtat en les quals no van faltar propostes culturals, esportives i formatives. Entre elles, es trobava l’homenatge als treballadors i treballadores de l’empresa Confecciones València i Puchal, S. A., un esdeveniment que es va materialitzar amb una exposició retrospectiva i amb l’estrena del documental “Un viatge per El Figueral.1964-1991”, produït pel propi Ajuntament d’Almussafes.

A més, es van oferir diversos espectacles teatrals i musicals, un taller de ioga, una marxa a peu benèfica, una exposició de cartells, una xerrada informativa sobre la donació de medul•la i la tradicional lectura del manifest per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

“Estem molt contents amb el resultat obtingut amb aquesta edició perquè tots els actes han comptat amb una gran participació per part de la ciutadania i crec que és necessari seguir en aquesta línia de conscienciar a tota la població de la importància de lluitar per aqueixa igualtat i intentar aconseguir-la”, resumeix l’edil delegada d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES