MEDI AMBIENT

15 anys d’Horta Neta, apropant el medi ambient a la gent jove i al públic familiar


Més de de 500 places d’activitats de coneixement, millora i conservació del medi ambient a la comarca de l’Horta.

Des de l’any 2002, a rel de l’accident del Prestige a les costes galegues, la xarxa JOVES.net ha realitzat anualment activitats de voluntariat ambiental a diversos indrets de la Comunitat Valenciana.

A partir del proper 25 de març i fins al 17 de juny activitats tots els caps de setmana. Senderisme, rutes en bicicleta i en barca, reconeixement del patrimoni, neteja de l’Albufera, tallers d’agricultura ecològica, rutes nocturnes… són algunes de les propostes per als joves i adolescents dels nostres municipis des de aquesta xarxa intermunicipal, que enguany incorpora al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar al més joves el treball de sensibilització mediambiental que desenvolupa la campanya Horta Neta.

En les activitats col·laboren entitats i institucions com ara: Caixa Popular, el Col·lectiu Soterranya, l’associació Girasols, Bòbila Col·lectiu cultural, Roll de l’Ametler associació cívica, Associació cultural Macarella, Acció Ecologista Agró, a més de la Diputació de València i el Parc Natural de l’Albufera.

La xarxa JOVES.Net està formada pels Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Catarroja, Godella, La Pobla de Farnals, Manises, Mislata, Moncada, Museros, Paterna, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Rocafort, Sagunt i Port, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

El calendari de les activitats que enguany inclou com a novetat l’Anellament d’aus al Parc de la Canaleta a Mislata i la ruta en bicicleta de Godella a la platja, és el següent:
– NETEJA DE l’ALBUFERA: 25/mar
– TALLER d’AGRICULTURA ECOLOGICA A XIRIVELLA: 01/abr
– ANELLAMENT d’AUS AL PARC DE LA CANALETA (MISLATA): 08/abr
– RUTA DEL REG MIL·LENARI A TORRENT: 09/abr
– RUTA BICI ALQUERIES I l’HORTA D’ALAQUÀS, PICANYA, ALDAIA, QUART I XIRIVELLA: 29/abr
– RUTA DE SENDERISME PER LA VALLESA (PATERNA): 06/may
– RUTA PEL BARRANC DEL CARRAIXET (MONCADA):7-maig
– RUTA DE L’AIGUA A QUART DE POBLET: 13-maig
– RUTA BICICLETA DE GODELLA A LA PLATJA: 20/may
– RUTA BICI+BARCA PER L’ALBUFERA: 03/jun
– SENDERISME SOTA LA LLUNA A PICASSENT: 09/jun
– RUTA INSPIRA’T: ELS ARBRES DE QUART DE POBLET: 17/jun

A la web www.joves.net/hortaneta es pot ampliar la informació de cadascuna d’elles, així com accedir a les cròniques de les activitats que es vagen realitzant.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES