NOTÍCIES

La Policia Local d’Almussafes inicia una campanya de control i conscienciació viària de l’ús del cinturó de seguretat

L’operació, que s’ha inaugurat hui dilluns dia 13 de març, continuarà activa fins diumenge que ve dia 19

L’objectiu de la proposta és detectar les conductes de risc associades a l’ús incorrecte del cinturó i els sistemes de retenció infantil


El Departament Policial d’Almussafes ha començat una nova campanya de vigilància emmarcada en el calendari 2017 de la Direcció General de Trànsit. Diverses unitats mòbils executaran, fins diumenge que ve dia 19, les inspeccions per tot el nucli urbà i en horari continuat als vehicles per a supervisar el compliment de la normativa quant a l’ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil (SRI), aspectes fonamentals per a evitar danys greus i morts en accidents. Per primera vegada, el consistori municipal ha editat un fullet informatiu que els agents entregaran als conductors.

Segons dades oficials de la DGT, una de cada cinc defuncions en carretera és causada per no portar el cinturó de seguretat. A més, els experts indiquen que el 75% de les morts infantils i el 90% dels danys greus que es produïxen en un accident de tràfic es podrien evitar si els menors viatjaren en el seu seient corresponent. Per a conscienciar els ciutadans de la importància que juguen tant el cinturó com els sistemes de retenció infantil (SRI) també dins del nucli urbà i en trajectes curts, els policies locals d’Almussafes han iniciat, hui dilluns 13 de març, una campanya de vigilància i control sobre conductes de risc emmarcada en el calendari anual de la DGT.

La posada en marxa d’esta nova mesura ve acompanyada d’una gran novetat. Per primera vegada, l’Ajuntament d’Almussafes ha editat un díptic informatiu que els agents facilitaran als conductors. L’imprés incidix en la normativa específica que ha de complir-se al volant i en les excuses habituals o mites falsos sobre l’ús incorrecte del cinturó o els SRI. Encara que molts conductors afirmen que en recorreguts curts o en ciutats no cal el cinturó, les estadístiques reflectixen que és precisament en els xicotets trajectes o a velocitats relativament baixes quan es produïxen la major part dels sinistres. A més, l’ús correcte dels SRI i les cadires per a menors, sempre adequats al pes i la talla del xiquet, podrien evitar la majoria de defuncions i danys greus en cas d’accident.

“La finalitat d’esta operació de tràfic radica a conscienciar els veïns sobre la importància de la seguretat viària dins del poble i eradicar les falses creences relacionades amb la necessitat del cinturó”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano. “Moltes persones creuen que portar un cotxe d’alta gamma és suficient, però no és així. Hem d’assegurar el compliment de la llei”, afirma.

Durant la campanya de vigilància i conscienciació, que es desenrotllarà al llarg de tota la setmana, les patrulles d’agents encarregades controlaran als vehicles que circulen per la població i les seues rondes de circumval•lació en horari de matí, vesprada i nit.

El mes passat, Almussafes va dur a terme una altra operació de la DGT orientada a inspeccionar en carretera a vehicles destinats al transport de mercaderies, com és el cas de camions o furgonetes. Durant una setmana sencera els agents van supervisar la documentació de conductors i vehicles, a més de realitzar les proves d’alcoholèmia pertinents.